Посещение на новороденото у дома

Към посетителите на бебето у дома

  • Към татковците. Купете подарък на жената която ти е дарила едно прекрасно здраво и прекрасно бебе.Тя го заслужава. Според вкуса на жена Ви и според възможностите Ви може да и подарите бижу ,било то сребърно или златно , добавете и букет цветя.
  • Към бабите и дядовците. Освен помощта кум таткото за пазаруване на най-необходимите неща за изписването е добре да вземете подаръци. Бабите трябва да се разберат кои да купи комплекта за изписването. Да подготвите погача и сладки за изписването. Не забравяйте да сготвите когато те се приберат. Добре е да сте пооправили много добре,за да е чисто за новия член.
  • Към лелите и вуйчовците. От Вас не се иска почти нищо освен подарък за майката и за бебето.
  • Към кръстниците и кумовете. Отредено Ви е да правите подаръци ,но тук са за бебето Може да се консултирате с родителите от какво имат нужда, било то от ваничка , комплект дрешки , количка, стерилизатор и т.н. Пригответе и букет цветя.
  • Към приятелите на родителите и семейството. На изписването присъстват семейството .След 40 ден могат да посетят бебето и да приготвят цветя и подаръци за бебето. Може да се купят дрешки с размер по голям ,няма да бъдат в повече. Може да купите и албум ,но преди това се консултирайте с майката да не се повтори подаръка. Може дори да му купите книжка с приказки , книга за отглеждане на дете или развиващи играчки за бебе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар