В болницата


Колкото и да Ви е неприятно в болницата и да искате да сте си в къщи , имайте в предвид ,че при нужда лекарите са по-близко и медицинските сестри към които може да се обърнете за помощ. Там има всички съоръжения ,като кислородни апарати, кувьози и т.н.

В началото бебетата са в детско отделение , отделно от майките. Там те се наблюдават от медицинските сестри които са много компетентни, но според Вас това не е нормално бебето й да бъде на друго място далеч от вас и да се грижи някои друг за него,но не се чувствувайте безполезна или пък невежа. Майките който имат вече дете  биха се насладили на помощта на медицинските грижи към бебето и да си починат и приема по-добре болничната обстановка от майката която става майка за първи път.


Татковците да не се чувствуват че не са подходяща компания за своето бебето ,защото не го допускат при бебето му да го види ,а успява само през прозорчето. Не ги допускат в болницата при пациентите ,защото вкарват всякакви микроби от вън. За което имат право. Съгласете се!


Не чувствувайте заплаха за бебето си ако ви накарат да носите предпазна маска. Това е за доброто на Вашето бебе. Причината за употребата на тези маски е ,че там са събрани много възрастни и бебета на едно място и микробите внесени от вън могат лесно да се разпространят и да причинят много неприятности.


След като лекарите преценят , че бебето трябва да е вече при вас, Вие ще сте в обща стая и в бебешко кошче ,то ще спи до Вас ,сестрите ще Ви насърчават да се грижите за бебето и ще Ви покажат как да го държите,как да го храните,как да го подсушавате и как да го къпете, там ще се запознаете с часовете за хранене на своето бебе ,както и с неговия плач.

Възможно е да Ви е страх в началото да го докоснете и да се опитате да му смените пелената , за това наблюдавайте сестрите ,питайте ако имате въпроси, събирайте информация. 

Има и ВИП стаи където майките стоят далеч от другите майки с техните бебета.


Може да се роди и в домашна обстановка ,но нормално с помощта на лекар (или акушер) ако се предвиди някакво усложнение ,той ще ви посъветва как да постъпите и дали да влезете в болница. Когато сте родили в къщи Вашето бебе е до вас от самото начало след раждането му. Това е добро начало и за двама Ви. В първите дни може да го кърмите често ,ако това е необходимо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар