Посещение на педиатъра за първи път


Първият преглед се осъществява още докато сте в болницата.  
Много често ранните прегледи установяват наличието на здравословни проблеми. А когато са открити навреме, лечението е много по-успешно. Не се притеснявай да задаваш всякакви въпроси на акушерките и лекарите.
   Редно е да се знае, че педиатърът прави първия преглед на новия си пациент в деня на изписването или най-късно на следващия ден. Това означава, че следва да му се обадите от родилния дом и да уговорите това посещение. Посещението не се заплаща допълнително и е важна част от задълженията на вашия педиатър.

  Какво прави педиатърът на първото посещение в дома, когато бебето е вече вкъщи?
При това първо посещение освен, че се запознава със своя нов пациент, педиатърът прави пълен преглед на бебето, като отбелязва резултатите в картона му. Освен това се информира за средата, в която ще живее бебето –неговата стая, легълце и дава съвети в тази насока. Разпитва за начина на хранене на бебето, на който сте се спряла и разяснява казуси, свързани с кърменето или храненето, количество мляко, ако ще използвате изкуствена храна (адаприраното мляко )прием на вода и други. Възможно е да предпише медикаменти при нужда (например витамин D). Педиатърът прави и преглед на състоянието на пъпчето и указва как да се третира.
При това посещение може да зададете всички допълнителни и важни въпроси, които ви вълнуват. За да не ги забравите – запишете си ги. Педиатърът ще има достатъчно време да ви отговори. Активно обсъждайте всичко вълнуващо ви, свързано с бебето и за в бъдеще при месечните ви посещения при него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар