Двигателно развитие

Двигателното развитие при бебетата обикновено започва от главата до петите и с времето, в което бебето се научават да контролират мускулите си, могат да се различават. Въпреки това, дръжте под око поведението на бебето и действията му ,те  ще ви помогнат да разберете дали бебето ви  показва симптоми на забавено развитие или аутизъм, както и да получите помощ от вашия педиатър във времето. Това е една обща идея за това как бебетата се научат да печелят все повече и повече контрол над движенията си по време на развитието си.
Двигателното развитие при бебетата е вродено и придобито, което се развива постепенно.
Например при допир на усничките до зърното на майката , е вродено.
А придобитите движения са,когато майката каже нещо , а бебето последва с преместване главичката към гласа на майката.
Добре е придобитите движения да се развиват , понеже в началото те са несъзнателни, но с течение на времето тези движения стават напълно съзнателни.

Какви са двигателните умения?
  • фини двигателни умения - се отнасят до движения, свързани с малките мускули, като тези в ръцете на , китките и пръстите (тези, използвани за взимане на  играчка). 
  • бруто двигателни умения - се отнасят по отношение на движението, с участието на по-големи мускули, като тези на ръцете, краката, стъпалата или на цялото тяло (използва се за ходене, скачане и така нататък).
Поведение и възможности

Няма коментари:

Публикуване на коментар