Хранене на бебето през 8-мия месец

Храни се 5 пъти през около 3 1/2 часа.
На обед преди пюрето се дава по 1/2 кафейна чашка зеленчукова или месна супа(30гр.)
06 : 30 - Кърма (или адаптирано мляко или квасено мляко с5%  Захар (200м.))
10 : 00 - Попара със сирене (150-200 гр.) и 1 кафейнова чашка плодов сок или настъргани        плодове.
13 : 30 - 1 кафейна чашка супа,зеленчукова или месно-зеленчуково пюре (150-200гр.) 3 пъти седмично 1 жълтък
17 : 00 - Млечно плодова каша "Слънчо" или готово плодово пюре с ориз, с грис или овесени ядки (200гр.)
20 : 30 - Кърма

  Още от тази възраст трябва да внимавате какво давате за храна на бебето, защото 10 са храните, които дават 90% от хранителни алергии - фъстъци и ядки, риба и миди, краве прясно мляко , пшеница и соя, яйца , бобови храни , ягоди и цитруси.   
  Най – добрата превантивна мярка е ДА СЕ КЪРМИ ОПТИМАЛНО БЕБЕТО - поне до 6 месеца. При това трябва да се вгледаме в храната на майката. Чувствителността към някои храни като фъстъците могат да се предават чрез кърмата детето. Симптомите на хранителна алергия при бебето могат да бъдат – повръщане, диария, отоци и обриви, сърбеж и др.

Х Р А Н Е Н Е - През този месец можем да пробваме да храним детето на детска кухня. Това е най - добрия начин да го подготвим за 
ПРЕХОДНО ХРАНЕНЕ - ХРАНАТА НА ВЪЗРАСТНИЯ, КОЯТО Е ПОДХОДЯЩО ПРИГОТВЕНА И СЪОБРАЗЕНА С ТОВА ЗА ДЕТЕТО, НЕ СЪДЪРЖАЩА ТЕЖКИ И МАЗНИ МЕСА И ПОДПРАВКИ.
  През този месец може да седи. Може да го храним в специално детско столче. Може да ползува самостоятелно лъжичка - стимулирайте го.
  В детската кухня се приготвя супа, ястие и десерт. Десертът може да се даде следобяд. Детската кухня определя обедното и следобедно хранене. Останалите храни си ги даваме както досега. Може и вие да си приготвяте храната в дома, но желателно е в началото да ползувате детската кухня. Така лесно ще се ориентирате за вида храна, начина на приготвяне и количество. Ястията от нея се използуват сама за същия ден. Друг довод за ползуването на детската кухня е строгия санитарен контрол, на който са подложени те и персонала им. Моите наблюдения са , че те се спазват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар