Тегло при бебетата


Кърмените и Изкуствено хранените бебета растат с различни темпове. В общи линии, кърмените бебета са склонни да отслабват, което е по-здравословно, особено в дългосрочен план.
След като бебето се роди то загубва 5-7% от тегло през първите 3-4 дни след раждането, и това е нормално. 10% загуба на тегло понякога се счита за нормално, но тази загуба на тегло е знак, че кърменето трябва да бъде оценено.
През първите  5 дни трябва да се наблюдава теглото на бебето (след раждането си бебето до 5 ден трябва да започне да наддава, а не  да намаля теглото си ), то този начин ще могат всички развиващи се проблеми да се уловят и отстранят навреме.
Бебето трябва да възвърне теглото си след раждането от 10 дена до 2 седмици. Ако бебето ви загуби малко тегло в първите дни, или ако бебето ви е болно или преждевременно родено,  може да отнеме повече време, за да възвърне теглото си след раждането. Ако бебето не иска да възвърне теглото си до две седмици, това е знак, че кърменето трябва да бъде оценено.




Различни изследвания показват, че кърмените бебета консумират по-малко калории и по-малкия обем на мляко, отколкото изкуствено хранените бебета. Това не означава, че майките им не произвеждат достатъчно мляко. Вместо това, това е индикация, че кърмените бебета имат една невероятна способност за самостоятелно регулиране на техния прием на калории според индивидуалните им нужди. По този начин кърмачетата са по-малко вероятни да имат проблеми със затлъстяването по-късно в детството.


Новороденото наддава по 600 грама
1 месец наддава по 600 грама
2 месец наддава по 800 грама
3 месец наддава по 800 грама
4 месец наддава по 750 грама
5 месец наддава по 700 грама
6 месец наддава по 650 грама
7 месец наддава по 600 грама
8 месец наддава по 550 грама
9 месец наддава по 500 грама
10 месец наддава по 450 грама
11 месец наддава по 400 грама
12 месец наддава по 350 грама
13 месец наддава по 300 грама
14 месец наддава по 250 грама
15 месец наддава по 250 грама
16 месец наддава по 200 грама
17 месец наддава по 200 грама
18 месец наддава по 200 грама
19 месец наддава по 150 грама
20 месец наддава по 150 грама
21 месец наддава по 150 грама
22 месец наддава по 150 грама
23 месец наддава по 150 грама
24 месец наддава по 100 грама







 Тегло при момченцата в килограми
Тегло при момиченцата в килограми


















ЛЮБОПИТНО:
  • Кърмените и изкуствено хранените бебета растат в едни и същи килограми през първите няколко месеца.
  • Между четири и шест месеца, изкуствено хранените бебета са склонни да наддават на тегло по-бързо от кърмените с майчино мляко, въпреки че растежът в дължината и обиколката на главата са подобни в двете групи.
  • След първите шест месеца, кърмените бебета са склонни да са по-слаби. В сравнение с хранените с адаптирано мляко приятели.
  • Бебетата който ядът банани изгарят калории по-бързо, отколкото тези които ядът повече ябълки и круши. Банановите бебета са склонни да расте по-бързо на височина отколкото на теглото, така че те обикновено са над средната височина и под средното ниво в теглото върху диаграмата на растежа. 
  • Активните бебета с устойчиви, двигателни личности, които винаги изглеждат във форма обикновено изгарят повече калории, и са склонни да са по-слаби.
  • Бебетата, които са кърмени на поискване и с неограничени храненията са склонни да растат по-бързо.
  • Бебетата, които спят до майка им,  са склонни да растат по-бързо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар