Опасност от задавяне


През този период трябва да бъдем много бдителни , защото те опознават света чрез поставяне на нещо в устата си. Това е защото те все още се учат как да дъвче и поглъща храна. Бебетата на тази възраст се опитват да отхапят парче храна с новите си предни зъби, но то няма да може да я сдъвче добре , докато всичките им кътници не са излезли.

Обърнете внимание : Наблюдавайте малкото дете , когато то се храни и пие. Не му позволявайте да се храни докато шофирате!

Дръжте го изправено докато се храни : Уверете се ,че вашето бебе седи по време на хранене. Не позволявайте да се храни легнало или полулегнало , докато ходи , катери или тича.

Избирайте храната разумно: Не давайте на детето пуканки, ядки, семена , цяло грозде, твърди бонбони , дъвки.

Избягвайте малките обекти:  Не позволявайте да си играе с копчета, монети безопасни игли,

Пудрата да стои далеч от детето: Не позволявайте да си играе с пудрата. Прахът може да разкашля и да запуши гърлото на детето ви.

Какво да направя ако детето се задави:



Използвайте палеца и пръстите , за да държите челюстта му и го обърнете така , че той е с лицето надолу. Главата на бебето трябва да е по-ниска от гърдите му. Следва потупване по гръбчето. Ако това не помогне се обадете на спешна помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар