Сън на 2 месечно бебе


Всяко бебе е индивидуално само по себе си , но през този месец от тях се очаква да спят през по-голямата част на деня.

Научете го още от ранна възраст да заспива само , независимо дали спи до вас или отделно. 

Не го свиквай да очаква, че ще го забавляваш и люлееш, докато заспи. Дори и да плаче, не забравяй, че постъпваш правилно при дадените обстоятелства. 

Създаване на ритуали преди лягане.
Какви са ползите от ритуалите преди сън?
Вашето бебе ще бъде по спокойно, а колкото по спокойно е то ,толкова по-вероятно е то да си ляга по-лесно и да заспива по-бързо. Придържайте се към ежедневието, дори когато не сте у дома. 
Ето няколко идеи които може да ви помогнат:
1. Слушане на музика - приспивни песни, класическа музика или друга любима музика. След като бебето заспи може малко да се остави да свири , с цел да се изолира шума от външния свят.
2. Пеене - бебето ви обича да чува гласа ви придружено с упокояваща мелодия, така то ще се почувства спокойно и ще заспи.
3. Четене - бебето ви ще чува нови думи (изследвания показват ,че четенето на бебето още в ранна възраст ще му помогне в езиковите умения и дори в интелигентността и богат речник), но също така то ще се радва и на времето прекарано с теб.
4. Лека нощ - бебетата обичат да се разкарват из стаята , но може  преди лягане да го разходите и да казвате лека нощ на любимите играчки,хора или други обекти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар