Игри-Играчки-Занимания на бебето през 6-тия месец

  Обича да бъде оставено по-продължително време да си играе само. Обича играчки, които издават шум – тракат, звънят. Заинтересува се от звука , когато удря два предмета един в друг или го изпусне. Различава себе си в огледалото. Обича активно да си играете с него. След баня допрете устни до голото коремче и духайте – звука, който се издава развеселява бебето. Друга игра, с която обича да си играе е играта на конче – съберете коленете, поставете го да седне, като подпирате кръста и главичката и друсайте. Обича да играете на пода с топки. За предпочитане е да са яркооцветени и издаващи звуци. Играта с топки спомага за развитието на координацията и проследяването. Обича да си играе във ваната с вода и с играчки с които се налива и излива.

    В този месец може да се използува бебешко бънджи. Трябва детето да се закрепи здраво. То подскача, върти се но стои на едно място. Важно е самото бънджи да бъде поставено здраво на безопасно място.

   Хваща стабилно определен предмет с една ръка и си играе с него. Обича да изпуска. Ако му се покаже може да поставя едно кубче върху друго. Обича като се играе с него да го гъделичкат – напр. с перо. Обича да играете на криеница с него – първо закрийте вашето лице с кърпа и после я махнете. После закрийте неговото лице с ръчички – въодушевява се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар