Сън на бебето през 6-тия месец

СЪН - спи по 11 часа през нощта а дремва през деня по 3 часа. Трябва да научим бебето да заспива само , да свикне на по-голяма самостоятелност и ако се събуди само пак да заспива. КАК ДА СТАНЕ ТОВА?
-СЛАГАТЕ БЕБЕТО В КРЕВАТЧЕТО ПОЖЕЛАВАЙКИ МУ „ЛЕКА НОЩ” И ГО ОСТАВЯТЕ САМО. АКО НЕ ПЛАЧЕ – ДОБРЕ.
-АКО ЗАПЛАЧЕ – ОСТАВЕТЕ ГО 5 МИНУТИ И СЛЕД ТОВА ВЛЕЗТЕ. НЕ СВЕТВАЙТЕ ЛАМПАТА. ГОВОРЕТЕ МУ НЕЖНО, КАТО ИЗБЯГВАТЕ ФИЗИЧЕСКИЯ КОНТАКТ.
-АКО ПРОДЪЛЖИ ДА ПЛАЧЕ – ТОЗИ ПЪТ ВЛЕЗТЕ СЛЕД 10 МИНУТИ И ПОВЕДЕНИЕТО ВИ ЩЕ Е СЪЩОТО. ПРИ СЛЕДВАЩ ПЛАЧ УДЪЛЖЕТЕ НА 15 МИН.

Как да създадеш ритуал за лягане?
Добре е също да започнеш със създаването на режим за лягане. Така ще избегнеш много главоболия за в бъдеще. За целта ще ти помогнат любимата му играчка или одеялце, които трябва да станат неизменна част от ритуала на приспиването. Слагай бебето, докато е будно. При някои бебета през този период може да има проблем със заспиването през деня и през нощта. Ако малкото ти често се буди, можеш да провериш дали е добре, но за кратко. После бързо го остави. Иначе винаги, когато се събуди вместо само да заспи отново или да се заиграе в леглото, ще търси твоето внимание.

При къпане може да се използува по-голямо корито с обособена седалка за бебето. То обича да седи , да пляска и да си играе във водата. Дръжте го винаги под око. Не позволявайте да се изправи – може да падне напред по очи. Под никакъв предлог не напускайте стаята.


ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ ДА НАУЧИТЕ БЕБЕТО ДА СПИ САМОСТОЯТЕЛНО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар