Памперсите - стъпка по стъпка




Подготовка:
Пригответе си всичко необходимо - като чиста пелена , мокри кърпички , крем против подсичане и зачервяване и т.н.
Подгответе си чисто, сухо и топло място, където да смените пелените на вашето бебе. Вероятно в началото ще използвате специалните плотове за повиване, но и всяка друга средно твърда и топла повърхност ще свърши работа.
Измийте и подсушете ръцете си.
 - Отлепете лепенките на пелената, но не махайте мръсната пелена.
 - Използвайте предната половина на пелената да обършете акото. Ако имате момченце , сложете чиста мокра кърпа на пениса за да се предпазите от напишкване.
  - Хванете бебето си , като глезените и леко повдигнете дупето му за подмяна
  -Сгънете мръсната пелена и я премъхнете.
  - Използвайте влажни бебешки кърпи за да избършете вашето бебе докато стане напълно чисто.
  - Повдигнете краката на бебето от глезените, за да почистите и дупето добре.
  - На момичетата не забравяйте да избърсвате от предната към задната част ( това не позволява на бактериите да причиняват инфекция) ;
  - Нанесете мехлем или вазелин , ако е необходимо;
  - Разтворете чистата пелена и пъхнете задната половина под дупето на бебето, като отново повдигнете краката му за глезените. Предната половина на пелената остава между крачетата на бебето.
  - Изпънете предната част на пелената върху коремчето на бебето и придържайте с едната ръка, като с другата отлепите едната лепенка и я залепите отгоре. След това сменете ръцете и повторете и с другата лепенка. Важно е да сложите пениса на момченцето да сочи надолу, за да не излезе навън урината, когато то се напишка. Пелената трябва да не е нито много хлабаво сложена, нито много стегната около коремчето. За да сте сигурни, че сте повили пелената добре, трябва да има един пръст място между пелената и коремчето на бебето.
Преди да ползвате определена марка пелени, разгледайте инструкциите по опаковката за някакви особености.
  - Облечете бебето и измийте добре ръцете си.

 Съвети:

Бъдете сигурни: Ако преобувате вашето бебе на висока повърхност , като например на маса или на легло , винаги дръжте бебето с едната си ръка през цялото време. Не оставяйте бебето си без надзор дори за секунда.
Наличност: Новородените могат да мокри най-много 8-10 пелени на ден.
Забавлявайте се:  Говорете и пейте на вашето бебе, посочвайте му различните части от тялото му и му обяснявайте какво правите.  
За отвличане на вниманието: Ако бебето ви нервничи по време на преобуването , давайте му някой предмет  който смятате , че му е интересен , за да си играе докато ти се грижиш за неговата хигиена.



Няма коментари:

Публикуване на коментар