Как вашето бебе се развива?
Вероятно сте забелязали, че бебето ви започва да губи своята нервозност. То става все по-силно всеки ден и  опознава света около себе си.
Слуха на бебето ви вече е напълно развит, въпреки че ще трябва известно време, преди то да разбира всички шумове в неговия свят.
Една наистина вълнуваща промяна е, че то започва да "говори" . То може да  бълбука ,да грухти, и да издава звуци, за да изразява чувствата си. Опитайте се да гукане с него. Дръжте го близо до вас и му говори лице в лице. Продължавайте да говорите, дори когато сте го оставили и дори когато се отдалечавате. Вашето бебе ще се радва да чува гласа ви от другия край на стаята.

Игри-Играчки-Занимания
Игрите в бебешката възраст е много важно в неговото развитие.
За това вижте тук интересни и забавни игри за вашето бебче, през тази седмица.

Вашия живот с бебето
Опитвате се да влезете в ритам - хранене, пелени , изцеждане и отново - за вас това няма край.
Естествено е да се  безпокойте, когато сте майка за първи път, постоянно  преобладаващото чувство на тревожност може да бъде признак на постнатална депресия . Говорете с Вашия лекар , ако смятате, че депресията ви мъчи прекалено много.

Съвети
Твърде рано е да започнете тренировки ! Редовни тазови упражнения са може би достатъчно за сега.

Девет месеца са нужни за да расте вашето бебе в корема ви, така че си позволи същия период от време, за да дадеш на тялото си нужната почивка и възстановяване .

Ето повече помощ за вас:
  • Вие сте длъжни да се притеснявате за бебето си, докато то е все още малък. За това разгледайте темата кога да се обадите на лекаря .
  • Лесно е да посетите приятели, когато бебето ви е още малко ,но можете ли да се насладите на чаша вино, докато кърмите ?
  • Ако се чувствате неудобно когато кърмите вашето бебе пред очите  на другите хора , просто се опитайте да се съсредоточите върху това, от което вашето бебе се нуждае, а не какво мислят другите.
  • Прочетете повече за развитието на мозъка  .  
  • Когато тези меки петна (фонтанела) по главата си се втвърди? 

От 1 до 2 месеца - 2 семица


Как вашето бебе се развива?
До сега вашето бебе може да си съсредоточи двете очи върху обект и е започнало да предпочита по-сложни модели, цветове и форми. То може да следи движението, така че то ще бъде приковано с обикновено преминаващи дрънкалки в предната част на лицето му. Но в мига, в който изчезват от погледа на вашето бебе то няма да забравя, че те съществуват. Паметта на Вашето бебе се развива през цялото време.
Игри-Играчки-Занимания
Игрите в бебешката възраст е много важно в неговото развитие.
Стимулирайте сетивата на бебето ви с две забавни игри .

Вашият живот с бебето
Въпреки че сте постоянно в движение, може би не остава много време да излизате.
Ако се нуждаете от нова обстановка ,заминете на кратка почивка  роднини или приятели, които живеят малко по-далеч? Прочетете за пътуване с новородено .

Съвети 
Ако имате други деца, новостта на нов брат или сестра , понякога може отношението да изглежда толкова враждебно, че да  ви е неспокойно , оставяйки ги в една и съща стая с бебето.
Ако вашият партньор, майка или приятел се съгласи да остане с  новороденото бебе за известно време, така че да можете да излезете с голямото дете сами и да го увери, че го обичате толкова много, както винаги. И се опитайте да бъдете търпеливи.

Ето още съвети за вас:
  • Продължавайте да правите вашите тазови упражнения, толкова често, колкото можете. Те ще ви помогнат да се защитите срещу  стреса инконтиненция , които е предизвикан от слабите тазови мускули .
  • Вашето бебе не е от любителите на баня? Ето как може да го накарате да се чувства по-сигурно.
  • Ако Вашето бебе има суха кожа, не смятайте, че трябва да намалите броя на неговите бани - особено ако то ги радва.
  • Бебешкия масаж. Разберете кои масла, можете да използвате за кожата на вашето бебе .

От 1 до 2 месеца - 3 семица


Как вашето бебе расте?
   То открито ви предпочита. Вашето бебе ще преритва от удоволствие, когато ви види.
   Повече го гушкайте и играйте с него, и ще имате по-голям шанс да видите първата му усмивка.
   То става и по-чувствително към обкръжаващата го среда. Ако звънеца звънне, то  ще реагира  по някакъв начин, то може да започне да плаче или дори да следи  тихо с поглед какво ще направите.
  Музиката е бебешкото успокоение, независимо дали пеете или сте пуснали  радиото да работи. Поставете мека играчка пред него и то може да се взира съсредоточено в нея.    Прекрасно е да видите бебето си да взаимодейства с околния свят.

Игри-Играчки-Занимания
   Игрите в бебешката възраст е много важно в неговото развитие.
   Разгледайте две игри, които няма да ви струва и стотинка, и ще дадете на вашето бебе изобилие от забавления.

Вашия живот
    Вашето бебе започва, да задрямва приблизително по едно и същото време всеки ден. Следвайте тези съвети , за да превърнете съня му в  навик.
    Вие вероятно ще се наложи да посетите вашия лекар. Това е така за да се уверите, че всичко е наред с вас и вашето бебе. Както и рутинни медицински прегледи, на личния ви лекар и ще ви попита как се чувствате.
    Може би вие сте готови да правят секс отново, дори ако не сте правили любов все още. Или може би е твърде рано за вас, но партньорът ви му липсва интимност с вас.

Съвети
    Вашето бебе има нужда от добър сън ,но то трябва да  спи през деня и през нощта ? Но това може да доведе до изтощение и да постави връзката Ви под напрежение . Опитайте се да приемете позитивно проблема. Кажете на себе си, че ще дойде време, когато бебето ви ще спи през нощта, а вие не само ще получи малко почивка, но и време и желание да бъдете интимени отново.

    В същото време, бихте могли да опитате някои стратегии, за да помогнете на вашето бебе за неговия сън. Като за начало, можете да експериментирате с тези 10 начина да получите повече сън .

Ето повече помощ за вас:
  • Може да се чувствате особено отпаднали, поради липса на желязо  - Анемия. Може да го обсъдите  с личния лекар на шест седмици постнаталното проверка .
  • Когато сте уморена, звука на плач на бебето ви може да бъде доста дразнещо за вас. Ако то изглежда нещастено през цялото време, има начини да го ободрите .
  • Храненето с шише или гърдата и бутилката.
  • Като се има предвид, че бихте могли да зачене две седмици преди началото на менструацията, че е мъдро да разгледате контрацептивни средства  един месец след раждането.
  • Ако  кърмете при поискване, е малко вероятно да забременеете, докато бебето ви е на възраст под шест месеца. Но ако искате да бъде напълно безопасно, има контрацептиви, които  можете да използвате по време на кърмене.



От 1 до 2 месеца - 4 семица


Как вашето бебе расте
Когато говорите, то може да престане да си смуче пръстчетата или биберона, за да чуе мнението ви. Продължавайте да говорите с него. Опишете какво правите, докато се движите. Говорейки на Вашето бебе стимулира развитието на неговия език и е твърде успокояващо.  
Научете го да  контролира главата си това е много трудно за него , но много важно. 

Игри-Играчки-Занимания
Игрите в бебешката възраст е много важно в неговото развитие.Забавни игри, за да играете с бебето си тази седмица.


Вашият живот
Ако планирате да се върнем към работа след няколко месеца или една година, то никога не е твърде рано да се мисли за грижи за децата . Колкото по-скоро започнете да търсите гледачка , толкова по-добре.
Дори ако искате да работите от дома си , може да искате да резервирате грижи за вашето бебе, докато се затвори някъде.


Съвети за тази седмица
Вие вероятно до сега сте  намерили и други майки с малки бебета. Страхотно е да бъдете в компания на нови приятели и да споделяте едни и същи преживявания. Може да сте си намирили други майки, които сравняват развитието на бебето си с вашите.

Бебетата се развиват в техните собствени темпове, и няма нужда да се притеснявате, ако бебето на друга майка е започнало да се усмихва а,вашето на вас не е. Вижте темата  когато бебетата се научи да се усмихва .

Ето повече помощ за вас:
  • Вашето бебе обича да слуша всяка твоя дума. Вижте бебето колко  може да чуете на този етап.  
  • Готови ли сте за някои упражнения? Вижте, ако тялото ви е готово .
  • Вие сте млада майка, чиито приятели, все още си нямат бебета? Разберете как да останем приятели и да се забавляват заедно.


2


От 2 до 3 месец - 1 седмица


Как вашето бебе се развива
   С една дума - бързо.
    Вашето бебе става все по-силно. То държи главата си стабилно за няколко секунди.
    Очите на вашето бебе стават по-добри във фокусирането .  Може да види собствените си ръце. В състояние е да разбере, че това е ръката му ,това е първият етап в способността  да  достигне и хване нещо.
    Вашето бебе може да прави разлика между познатите гласове от други звуци и е все по-добър слушател. Забележете, как то успява да оредели от къде идва дадения шум.

Игри-Играчки-Занимания
Координация око-ръка на вашето бебе се развиват. Тези игри ще помогнат на вас и вашето бебе да се забавлявате заедно през тази седмица.

Вашия живот
Вие вероятно започвате да усещате, че знаете какво правите като нов родител. Но това не означава, че не сте уморени. Може да опитате да поспите, когато бебето ви спи през деня. Ако имате малко дете, помолете приятел или роднина, да се грижат за вашето дете, за да успеете малко да си починете.

Хранене , смяна на пелени , както и къпане - те ​​все още заемат по-голямата част от деня си. Но все пак си заслужават всички тези усилия и ще дойде този ден в който ще получите най-милата и  лъчезарна усмивки . Не губете кураж.

Съвети
Вашето бебе ще получи  първите си имунизации този месец. Това е началото на един процес, който ще продължи, докато то е на най-малко пет години и да я защити срещу 10 инфекциозни заболявания .

Вие вероятно сте получили някои практически въпроси относно вашето бебешки имунизирани за първи път. Например, какви ваксинации ще ви бъдат предложени и кога ? Какво ще се случи в деня ? Може ли вашето бебе да бъде имунизирано, ако то има настинка или кашлица ?
Може да имате някои тревоги около бебето си с инжекции. Съвсем естествено е, че са засегнати, и може дори да се чудите дали това е безопасно за Вашето бебе,и че трябва ли да бъде имунизирано изобщо.

Прочетете за дали има някакво вещество на общите притеснения за имунизации . Това, което е сигурно е, че като бебето е  имунизирано ще го защитят срещу някои сериозни и много неприятни заболявания.

Може да ви е полезно да следите, имунизациите на вашето бебе, ако създадете личен график за ваксинация за него.

Ето повече помощ за вас:
  • Татковците също трябва да се уверят, че те държат връзка с приятелите си сега, нищо че те имат бебе. Обърнете поглед към някои съвети за това да станете баща . 

От 2 до 3 месец - 2 седмица


Как вашето бебе се развиваАко бебето ви спи пет или шест часа без прекъсване, това е много добре за вас. Повечето 10-седмични бебета все още се събуждат най-малко веднъж или два пъти  през нощта.

Вероятно ще забележите, че бебето ви остава будно за по-дълго през деня. Някои бебета на неговата възраст може да не дремнат и 10 часа . Дори и така, масаж преди лягане и може би приспивна песен  може да му помогне да се отпусне и да заспи.

Игри-Играчки-Занимания

Ето страхотни игри за вас и вашето бебе да играе тази седмица.


Вашият живот
Не е изненадващо, че много малко родители чувстват през седмиците след раждането нежелание за секс. Дори ако не разполагате с време, енергия или желание за секс на вас и вашият партньор може да прочетете - начини да се обичате един друг .

Дръжте линиите на комуникация отворени, без значение колко стресирани се чувствате. Опитайте се да бъдеш отворени за това дали смятате, че бебето ви епроменило връзката ви .

Намерете време да се смее и дори когато вашият живот се е обърнал с главата надолу и сте толкова уморени, че можете да бъдете объркани със зомби.

Да избягате, когато можете. Отидете с вашия любим на кино, като оставите бебето си в грижите на доверен роднина или детегледачка . Дори да е за няколко часа това ще ви помогне да презаредите батериите си.

Любовта чрез докосване. Сексът не е само полов акт. Целувки, гушкане, галене и други видове секс игри не изискват много енергия и може да ви помогне да се отпуснете. Секс тайни от родителите на новородени, прочетете и се запознайте.

Опитайте се да бъдете търпеливи. Не забравяйте тези седмици няма да продължът вечно.



Съвети
Да научите повече за вашето бебе развитието на мозъка и паметта ще ви даде друг поглед върху чувствата и поведението му.

Вашето бебе е все по-силно и по-добре може да координира движенията си. Това до голяма степен благодарение на част от мозъка, в близост до задната част на врата му, наречена на малкия мозък. Малкия мозък, което означава "малко мозък", помага да се научи как да се движат и след това си спомни как то да ги направи отново.

Ето повече помощ за вас:
  • Ако сте решени да започне пренасочване на тези излишни килограми има здравни начини за отслабнете, като се опитате да върнете теглото си след раждането 
  • Ако кърмите , тези силни кафета влияят на млякото - и вашето бебе? 
  • Взимали ли сте  бебето си с вас в леглото всяка нощ, за да комбинирате сън и хранене и да ви е по-лесно? Прочетете как да облекчите  Преместването на вашето бебе на леглото ви от собствената му детско креватче   
  • Ако държите компютъра в спалнята си,  разберете дали това е безопасно за вашето бебе да спи в една и съща стая, докато го използвате.


От 2 до 3 месец - 3 седмица


Как вашето бебе се развива
   Дайте на вашето бебе достатъчно пространство, за да се простират  ръцете и краката му. Поставете одеало на пода и го оставете да прави каквото си пожелае. Това помага за укрепване и тонуса на неговите развиващи мускули. Ако то лежи на корема си, най-вероятно ще започне да се бута с краката. Вижте темата  "Как вашето бебе се научава да се движи"

Добро упражнение и много забавно и за двама ви е бебешкото плуване.

Игри-Играчки-Занимания
Вашето бебе обича да играе на физически игри с вас. Опитайте  игрите тази седмица.

Вашия живот
Възможно е да зачене след раждането . Бъдете сигурни, все пак. Малко вероятно е  да забременеете, ако бебето ви е на възраст под шест месеца и кърмите при поискване, ден и нощ. Въпреки това, вие ще започнете да овулирате, преди да имате менструация, така че е разумно да се използват контрацепция. Освен ако нямате нищо против вашето новородено да си има братя и сестри , разбира се!

Ако сте използвали  нещо за  контрол на раждаемостта, който съдържа естроген, като комбинирани таблетки , кръпка или вагинален пръстен, това не е добра идея да започнете да ги използвате отново. Може да се отрази на хормона на качеството и количеството на млякото ви. Кърмещите майки се нуждаят от различен състав, като само прогестерон минитаблетка , имплант, или инжектиране .

Искате ли да опитате нещо ново? Може би си мислите за IUD (вътрематочно устройство) или вътрематочна (вътрематочно система) , които могат да бъдат монтирани в продължение на няколко години
Презервативи ? Презервативите могат да бъдат добър избор на контрацепция, ако кърмите. Те със сигурност няма да пречат на кърмата!

Съвети

Как можете да намалите своите разходи за отглеждане на деца .

Ето още няколко идеи за живота си да е  по-лесен:
  • Ето някои съвети за това как да намерят детегледачка .

  • Ако сте били поканени за един уикенд, ще трябва да си купите едно легло за пътуване. Прочетете за закупуване на туристически легла .

  • Някои бебета страдат от болест от пътуването дори на тази възраст. Вижте симптомите на болест на бебето когато пътува .

  • Кърменето източва вашият сексуален живот? Разберете защо това се случва и дали може да направи нищо по въпроса . 


От 2 до 3 месеца - 4 седмица


Как вашето бебе се развива
Четене на Вашето бебе, дори и при тази ранна възраст. Изслушването  развива ухото му, за ритъма на езика и в крайна сметка ще му помогне да се научи да говори . Ако то губи интерес, докато вие четете, просто опитайте нещо друго или да му дадете време за почивка. Вземете пример от неговите отговори.

Вие ще намерите изобилие от добри книги да чете на Вашето бебе. Избирайте книги от картон, които имат големи ярки илюстрации и простичък текст.  Книги, предназначени за по-големи деца могат да запленят бебето, ако те имат ясни, отчетливи образи и ярки цветове.


Игри-Играчки-Занимания
Игри за вас и вашето бебе да играе тази седмица.
 

Вашия живот
Когато имате бебе,  изглежда всеки иска да ви даде своята мъдрост. Дали съветът е правилен или грешен, натрапчивостта е досадна.

Как трябва да се справят с чуждото съвети? Първо, не приемайте всичко, което чуете сериозно.  Правете това, което смятате, че е най-добре. Опитайте се да отговаряте с забележка като: "Благодаря, аз ще мисля за това".
Баби и дядовци често имат свои собствени идеи за хранене и сън, така че се опитайте да привлечете трето лице: "Благодаря, мамо, аз ще видя какво казва моят лекар."

Съвети
Време е да се мисли на безопасността. Вече сте наясно с опасността от загуба на равновесие по стълбите, докато носите бебето си. Безопасността  в кухнята , водене на топли напитки. Сега е добро време за двойна проверка, че вашият дом ще бъде безопасен за вашето бебе.
Ако имате нужда от помощ, това ръководство за закупуване на оборудване за безопасност  ще ви помогне.

Има също така много съвети в тези статии за безопасност на бебето .

Ето повече помощ за вас:
  • Подобно на много родители, все още не спи много часа непрекъснат сън. Прочетете лягане за бебета .

  • Песен може да помогнете на бебето ви да отпадне, така че тук са някои приспивни песни в случай, че сте забравили думите.

  • Защо да не вземем нашата екологична викторина родител, за да видите колко екологична сте. Ако искате да повишите резултата си, прочетете лесни начина за по-зелена майка !

  • Вие може да искате да бъде зелена, но не можете да се изправите пред мисълта за миещи пелени. Може би екологично чисти пелени за еднократна употреба са отговор на въпроса ви? 

3



От 3 до 4 месец - 1 седмица


Как вашето бебе се развива 
В третия месец, вашето бебе е по-гъвкаво,може да размята ритнци по-енергично. То може също да бъде един от малкото бебета на тази възраст, които могат да се забавляват с отваряне и затваряне на пръстите си.

На бебето ви чувство за хумор, се развива добре. Усеща гъделичкането. 

Вашето бебе вероятно все още дава усмивки на всички. В големи групи, или с хора, то не знае много добре какво става и  може да се наложи известно време да се адаптира.

Мозъка на бебето ви, който управлява слуха, някои аспекти на езика и миризмата, паметта и емоциите  е оживен. Възползвайте се максимално от него, като му говорите , възпроизвеждане на музика и четене на глас.

Игри-Играчки-Занимания

Вашето бебе ще ви обича, когато пеете с него. Разберете как да се съчетаят една песен със пляскането ,забавно в страхотните игри, тази седмица.

Вашия живот
Все още ли се чувствате неспокойни и мрачна? Не позволявайте на срама или гордостта ви да попречи да виждате вашия лекар . Една от всеки четири нови майки страда от постнатална депресия . Това е реално и лечимо заболяване.

Съвети 

Когато лятото пристига, това е страхотно да извеждате Вашето бебе на разходка и чист въздух. Но трябва да знаете ,че кожата е много нежна, и че си струва да знаете как да държите децата на безопасност от слънце  и за слънцезащитните продукти , добре е да знаете също как да се отнасяме към обривите от топлина, така че да знаете как да  бъдете подготвени

Помощ, за да направи живота ви по-лесен:
  • Ви сте очаровани от това колко бързо се развива вашето бебе?Вижте един поглед на  "крайъгълните камъни" .

  • Ако бебето ви е болно и са му предписани лекарство, ето как да дадете правилната доза на бебето .

  • Ефектът на Моцарт: това е вярно, че слушането на класическа музика може да направи вашето бебе по-интелигентно ? 


От 3 до 4 месец - 2 седмица



Как вашето бебе се развиваОще от раждането, бебето ви обича да бъде докосвано. В действителност, то процъфтява благодарение на докосването ви  и това е важно за растежа и развитието му. Контакт кожа-до-кожа помага на вас и вашето бебе. Това го утешава, когато то е разстроено и го успокоява, когато то е раздразнителен.

Можете да стимулирате чувството за допир на вашето бебе с различни материали. Може да опитате меки, текстурирани тъкани, като фалшива кожа, филц и избърсване с кърпа. Не го оставяйте само с всичко, което може да попадне в устата му. 

Игри-Играчки-Занимания



Страхотни игри за вас и вашето бебе да играе тази седмица.

Вашия живот
Ако прекарвате часове в храненето на бебето, то е естествено да забравите да се храните добре. Обаче заети или уморени, си струва да започнете деня с хубава закуска. Вие не само ще се почувствате по-добре, но и може да ви помогне да започнете и да отслабвате.

Може да искате да отслабнете бързо, но ако сте кърмачка , е важно да не се захващате със  строга диета . Вместо да се фокусирате върху бързате загуба на теглото, просто започнете балансирано хранене, три пъти на ден.

Не забравяйте да пиете повече вода. Една добра диета, докато кърменето включва много вода. 

Вие не трябва да се ограничавате с плодовете.

Ако сте започнали, упражнения, не очаквайте незабавни резултати. Иска време за да получите желаните резултати. В края на краищата, ви отне девет месеца за растежа на вашето бебе в утробата ,така че дайте си същия период на възстановяване. Бъдете търпеливи.

Съвети
Вероятно имате този проблем , бебето ви да отказва да сучи? и може би гърдите ви са зачервени, подути и възпалени? Ако е така, вероятно имате мастит .
Маститът засяга около 10 на сто от кърмещите майки. Мастит често е причинено от натрупване на мляко в гърдите ви, така че спирането прави по-лошо. За това  добре да посетите вашия лекар.

Може би страдате от болки в зърната? Въпреки че по-често в първите дни, болезнени зърната може да бъде причинено от млечница или дерматит. Проверка за причините и лекарства за разранени зърна.

Ето повече помощ за вас:
  • Татковците. Животът ви се обърна с главата надолу. Усмихни се с този дневник на новия си баща .


  • И ако се чудите за какво е целият този шум,прочетете темата за  митовете на бащинство.

  •  Домашни любимци и бебе ? Ако искате бебето ви да расте с домашен любимец, прочетете - как да поддържаме безопасно около животните .

  • Домашни любимци са един източник на  гъбична инфекция, която няма нищо общо с червеи. Разберете как да защитите бебето си от тения .


От 3 до 4 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
 С развитието ,мозъка му  гледа всичко с любопитство, дори собственото си отражение. То няма да осъзнае, че вижда себе си, но това няма значение. То обича да се взира в размисли, и може да ви възнагради с огромна усмивка.

Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе за да играете тази седмица.


Вашия живот
Как бебето променя отношенията ви с всички, включително и вашите приятели. Понякога стари приятели, които нямат деца, са възхитени от вашето бебе, като вас, и нещата могат да продължат както преди. Но други приятели могат да завижда, или дори да нямат интерес към деца.

Вие не може да обвинявате приятелите си . Толкова много неща са се променили в живота ви . Вие вече не можете да имате време за интереси, който някога сте споделяли с приятели.

Ако искате да останете близо до старите си приятели, опитайте се да намерите баланс между стария си живот и новия. Вашите приятели не могат да очакват да се откажете от всички мисли за вашето бебе, и не можете да очаквате те да искат да говорят само за майчинството.

Потърсете обща основа в дейността си и времето заедно. Понякога ги покани в къщата си, за да се видите . Друг път излизайте на обяд, или с бебето си, или сами, ако имате детегледачка на която  можете да се доверите.

Бъдете реалисти. Може да се отчуждавате от някои приятели, но бебето ви ще ви въвежда в контакт с нови хора. Така вие и вашият партньор ще се срещне с други нови родители , с които ще имате много общи неща.



Съвети
Ако се притеснявате за химикали, които сте прочели, че може да се използват в производството на пластмасови играчки за бебето и ума ви не е в  покой от това да намерите повече информация. Научете повече за фталати и бисфенол А, за да можете да се чувствате уверени, че  наистина е безопасно от токсини .

Играчките за малки бебета трябва да преминат през строгите проверки за безопасност. Но за да се успокоите, разберете дали играчката е безопасна за три-месечните.

Вашето бебе започва да бъде мобилно, разумно е да се оборудвате добре с  аптечка .

Прочетете всичко, което трябва да знаете за безопасността на бебето.

Съвети:
  • Ако бебето ви има хрема и продължава да дърпа ухото си, то може да има инфекция на ухото .
  • Вашият лекар може да препоръча антибиотици, тъй като е най-доброто лечение за инфекция на ушите на вашето бебе.
  • Ако имате посетители, може да искате да ги помолите да не пушат.Тютюневите токсини все още може да засегнат бебето ви.
  • Ако бебето ви отказва да затвори очи, какво можеш да направиш? Прочетете повече за тактиката, ако вашето бебе не иска да дремне и как да го накарате да заспи .
  • Като родители на бебето, не можете да бъдете изненадани, ако имате тъмни кръгове около очите. Но това е нормално когато имате бебе ? 

ОТ 3 до 4 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Насърчавайте детето си в нови физически предизвикателства, опитайте се да го поставите на корема си.То може да вдигне главата и раменете, като използва ръцете си за подкрепа. Този мини упражнение  укрепва мускулите и му дава по-добър поглед какво се случва.
Вашето бебе може да ви удиви ,дори и себе си. Разбира се, бебетата правят нещата, в техните собствени темпове.




Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
    Ако сте родител, който прекарва много време с вашето бебе, позволете на вашият партньор възможност да утеши бебе, също. Това ще ви даде почивка, и  изграждане на доверие на партньора ви, и ще помогне на бебето и бащата в опознаването и общуването .
    Има много методи,който могат да окуражат партньора ви , също така е важно да го оставите да експериментира. Всяка възможност за татковците да станат по-отговорни и по-ангажирани с бебетата е, да бъде приветствани и окуражавани.
   Той все още може да се нуждае от малко помощ при хранене и подсушаване . Ако то плаче, той може да не знае какво да направи, за това вие сте насреща за да му помогнете

Много бебета се утешават от нежни, ритмични движения, които могат да помогнат на партньора ви да утеши бебето. Танци или размахвайки с рачичките на бебето също може да свърши работа. Той може да се опита да го забавлява с  пеене, странни звуци мимики и изрази.
 

Съвети:
Ако просто не може да правите секс все още, макар и да се чувствате виновни ,че постоянно казва НЕ на партньора си, не сте сами. Много от майките са твърде уморени , за да сте в настроение за романтика.

Въпреки това, ако романтиката ви е отново на дневен ред в дома ви, вие ще трябва да помислите за контрацепция . Може да се изненадате от това колко бързо може да зачене отново.

  • Научете повече за помпите за изцеждане на гърдите .
  • Работна кърмеща майка .
  • Дайте и на вашия партньор да нахрани бебето .
  • Като родител може да бъде забавно. Ето 50 причини .


4



От 4 до 5 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Този месец може би се чудите, дали бебето ви е готово за първия си вкус на твърда храна. Е, експертите твърдят, че все още е твърде рано. Вашето бебе ще получи всичко, от което се нуждае от кърмата, докато то навърши шест месеца. Така че, ако роднини и приятели казват, че е време за първите храни, погледнете статията за въвеждане на други храни , което обяснява защо е най-добре да се изчака.

Може да имате смесени чувства относно това колко бързо бебето се променя. Бебетата на тази възраст може да бъде в състояние да работи с всички основни звуци, които правят на говоримия език вкъщи. Вашето бебе може да започне да казва Ма-ма и Та-та този месец. Това удвояване на звуците е част от  научаването да говорят . 

Вашето бебе е на път да тръгне да се бори с  жизненоважните умения на хващане . То вероятно се се е научило как да замахва към цветни и висящи обекти. Но този месец, то може в действителност да бъде в състояние да се вземе и държи предмет. Вашето бебе може да се нуждае от вашата помощ, за да ги пусне все пак.

Игри-Играчки-Занимания
Забавлявайте се с вашето бебе със страхотните игри тази седмица.
 

Вашият живот
Вашето бебе вероятно е,започнало да спи редовно. Това би трябвало да ви кара да сте малко по-енергични. Може дори да имате време и за  упражнения . 

Това няма да повлияе на способността да се кърми , но се избегнат определени видове йога позиции , с които бихте могли да направите гърдите си възпалени.

Има много прости начини да се упражнявате заедно с бебето , йога с бебето  или бихте могли да опитате плуване .


За вдъхновение, хвърлете един поглед на това бъги разходка - тренировка .


Не бъдете твърде строга към себе си, все пак. Въпреки, че е здравословно да се грижите за тялото си, формата отнема време.  Така че забравете за стриите . Вашето тяло направи нещо невероятно, когато е създало, вашето бебе. Дай го малко на почивка.
 

Съвети:
Този месец бебето ви ще бъде имунизирано . То ще получи инжекции, за да го предпази от сериозни инфекциозни болести като  полиомиелит и менингит С.

Ако имате някакви витаещите съмнения за имунизациите, тогава си заслужава да се прочете за опасностите, които тези болести представляват за деца. И прочетете ,че имунизациите са безопасни .

  • Първото зъбче на бебето ви този месец. По-принцип зъбчетата излизат около 6 месец , но хвърляйте по едно око на дъното на венците за всеки случай.
  • Ако изпражненията на бебето ви е по-течно от обичайното,  може да бъде притеснително. Вижте кое е нормално и кое не в света на бебешките изпражнения.
  • Решени сте  да научите как да масажирате вашето бебе? Ето един наръчник за начинаещи за бебешкия масаж .
  • Визуално ръководство за  бебешки масаж .

От 4 до 5 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
До сега вашето бебе вероятно може да си играе с ръце и крака за няколко минути в даден момент. Вашето бебе обича да прави едно и също действие отново и отново. То ще се опита да прави и  нещо малко по-различно, само за да види какво ще се случи.
Може да забележите, периоди на затишие.
Вашето бебе, което до този момент е имало нужда от вашето внимание, може да бъде щастливо и да му е забавно със себе си в  кошарата си .

Игри-Играчки-Занимания

Изненадайте Вашето бебе и го накарайте да се смее на глас. Опитайте тези игрите тази седмица.
 

Вашия живот
Нормално е да се чувствате неспокойни и виновни, когато оставяте бебето си с родителите ви или доверена Детегледачка.

Опитвайте се да не се поддадете на вината си. Това е естествено, че искате бебето си с вас по всяко време, но това може да ти се отрази добре да си вземеш дори и кратка почивка .

Ако планирате да се върнете към работа на определен етап, сега и тогава може да бъде от полза. Вашето бебе ще се възползва от възможността да опознае  близките или доверени приятели. Тъй като то расте, бебето ви ще трябва да научи как да си взаимодейства и да общуват с другите.

Ако никога не сте наемали бавачка , попитайте други родители, които имат доверие. Веднъж намерили някой, я покани да дойде и да седне с бебето ви, докато направите някоя домакинска работа. По този начин можете да видите как то я приема.

Ако сте доволни от вашата детегледачка, направи първите си самостоятелни излизания дори до  магазина. Когато излизате от дома си, бъдете уверени. Ако изглеждате нервни, вашето бебе ще го усети и това може да направи разделянето трудно и за двама ви.
 

Съвети
Вашето бебе, като всички бебета, ще израства  на любов, мляко и много сън . Но то расте толкова бързо, че може би има и други неща, които бихте могли да направите, за да се уверете, че то има всичко, което трябва за израстването му.

Играчките са очевиден източник на удоволствие и стимулация. Не претоварвайте бебето си с твърде много, за да не се обърка. Също така, уверете се, че те не са твърде напреднали за него за  да не се разочарова. Ето едно ръководство за най-добрите играчки за вашето бебе .

Може да сте чували, че обърната напред детски колички, не са добри за вашето бебе, защото те го лишават от вашата компания.

  • Ако вашият партньор се притеснява, че той не е  важен за бебето , ето как да го успокоите с тези 10 причини защо татковците са важни?
  • Това е естествено за вас и вашия партньор да пропуснете безгрижните дни, които практикувахте преди да станете родители. Въпреки това много обичате бебето си, но понякога партньорът ви може да иска стария ви живот . Планирайте известно време да сте сами.
,


От 4 до 5 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
Въпреки че плаче все още е най-ефективната форма на комуникация на бебето ви, то е също така развитие на чувството му за хумор . 
Насърчавайте усмивките и  смеха на вашето бебе с весели лица и много глупост. То ще се радва на разнообразие от звуци и не се нуждае от специални играчки или инструменти, за да ги докарате. Щракайте с езика си, свиркайте или издавайте животински звуци.


Игри-Играчки-Занимания
Срахотни игри за вас и вашето бебе да играе тази седмица.
 

Вашия живот
Трудно е да се справите с всичката домакинска работа, когато посвещавате толкова много от времето си на Вашето бебе. Бъдете реалисти. Съсредоточете се върху конкретни и постижими цели.
Обърнете внимание на нуждите и след това се опитайте да организирате своя дом, за да направите своето ежедневие по-лесно. Сортирайте пелените на бебето си . Дръжте всички играчки на едно място.

Ако можете помолете някой за еднократна помощ, за да се върнете отново в ритъм. След това направете план на действие с партньора ви, за да опитате да поддържате бъркотията до минимум.

Прочетете темата : Един от всеки 10 нови татковци страда от депресия .
 

Съвети:
Ако сте нов баща и отивате на работа, най-вероятно наистина очаквате с нетърпение да видите бебето си в края на всеки ден. Вие може да искате да помагате с грижите за вашето бебе, като  го предложите вие да го купите вечер .
 Ето някои идеи, които няма да бъдат от решаващо значение за това как се грижите за вашето бебе , но е за насърчаване .

  • Социално развитие на бебето
  • Вашето бебе все още се  учи да се социализира, защото то все още плаче, когато го оставите с детегледачка ?
  • Един от всеки четири деца на възраст под пет години се борят да спят през нощта. Научете как да увеличите шансовете,  бебето ви да спи без прекъсване .
  • Справяне с умора .

От 4 до 5 месец - 4 седмица


Как вашето бебе развива
След нощно рутинно време може да помогне за уреждане на бебето да спи. Прочетете любимата книга , пейте песни или пуснете музика, а след това го оставете.
  Каквото и да правите, опитайте се да избегнете  грешките на съня, който много  родители правят .
Игри-Играчки-Занимания

Помогнете на бебето си,  да създаде връзки с тези игрите за тази седмица.
 

Вашия живот
След интензивността ви да се  адаптирате към новия си живот с  бебе вие ще откриете и, че светът е все още там! И ще разберете, че има неща, които сте пропуснали. 

Възстановяване на малко баланс:
  • Отидете онлайн. Поддържайте връзка с приятели или семейството, както и мрежа с други родители.
  • Прекарвайте известно време сами. Отпуснете се и се съсредоточи върху себе си. В идеалния случай, също се опитайте да намерите половин час само за вас всеки ден, може би по време на дрямката на бебето ви. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но може да ви накара да си повдигнете самочувствието.
  • Започнете да пишете в дневник. Това зависи от вас дали публично или просто лично само за вас, но просто да записвате мислите си, това е  начин да се запази здравия разум.

Съвети
Може да се чувствате готови да поемете предизвикателството и да отидете на първата си почивка с вашето бебе. То ще се нуждае от паспорт ако пътувате извън страната, разбира се, но какво друго? Направете си кратък списък за да се уверите, че ще вземете всичко необходимо за вас и вашето бебе.

Чувствате се нервни относно пътуването? Какво правите с количката на бебето на летището? Как бебето ви ще се държи в самолета? Ще бъдете ли в състояние да го кърмите?
Тема : На път с бебето
  • Ако бебето ви повръща, разберете какво е нормално, преди да го заведете на лекар. Ако бебето ви е боледува често,  разберете причините за честото повръщане .
  • Всеки има свое любимо масло за масаж на бебето. Открийте някои от най-добрите масла за масаж за кожата на вашето бебе, както и тези, който да се избягват.

5



От 5 до 6 месец - 1 седмица


Как вашето бебе се развива
Вашето бебе не може да изрази своите емоции в същия сложен начин като вас. То със сигурност  знаете, когато е ядосано, отегчено или щастливо, но способността му да покаже, обич и забавление са просто развитие.

Вашето бебе може да ви прегръща и целува, но то е по-вероятно да разкрие своята любов към вас вдигайки ръце, когато то иска да бъде вдигнато и плачейки, когато вие напуснете стаята. То ще се смее на забавни физиономии и когато се опитвате да го разсмеете. Продължавайте да го разсмивате дори и с глупави лица!


Игри-Играчки-Занимания
Забавлявайте се със  страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашият живот
Намирането на време и енергия за сексуалния живот, когато сте на нови родители е достатъчно голямо предизвикателство. Но с малко планиране и усилия, всичко е възможно. Ето няколко съвета за съживяване на романтиката:

Флирт. Флирт не е същото като любовна игра. Предварителната игра е сексуална игра с намерението на незабавна сексуална активност. Флирт с вашия партньор ви помага да получите настроение. И вие не трябва да го правите в една и съща стая! 

Времето. Не винаги трябва да "спите, когато бебето ви спи". По време на дрямка на бебето  е вашето време и за да можете да се чувствате сигурни  и по - отпуснати,за да се усамотите с вашия партньор.
Споделяне на масажи или вземане на душ заедно, докато бебето спи това отново ще ви сближи.

Запазете чувството си за хумор. Бъдете готови за всичко. Ако кърмите, мляко може да изтече или да се пръска, докато правите любов, така че имайте кърпа под ръка. Ако бебето ви започне да плаче, изчакайте няколко минути, за да видите, дали то няма отново да заспи. Ако настроението ви  е било нарушено ,започнете отново с бавна, нежна любовна игра и да видим какво ще се случи.
 

Съвети
Вашето бебе е възможно да има  малки заболявания в първата си година - това е неделима част от израстването. Но това е винаги едно притеснение за вас, когато бебето ви има разстроен корема , обрив, висока температура или треска

Ако Вашият лекар е предписал лекарство за вашето бебе, намерете най-лесният начин да му го дадете например със  спринцовка. Винаги използвайте метод, с който можете да бъдете сигурни, че давате  правилната доза. Лъжичка - тя няма да е достатъчно точна. Научете за това как да давате на бебето лекарства , независимо дали през устата или като капка.
  • Ако бебето ви го ухапе насекомо или го ужили можете да му приложите студен компрес за да  облекчите сърбежа и раздразнението. Ако бебето ви усеща още болка след това, опитайте парацетамол или ибупрофен за бебета.
  • Все още имате затруднения със съня на бебето ви и търсите решение.
  • Били ли сте плуване с вашето бебе? С плуването ще има добро чувство за безопасност.
    Опасни ли са хлорираните басейни и астма? 

От 5 до 6 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
До сега,  вашето бебе може да рита ,да се  търкаля , да се поклаща. То е много по-силно. Седи си в скута ви спокойно,но може да забележите че то е в състояние да сяда за момент без подкрепа.

Ако мислите, че то е готово да стои седнало, заобиколете го с възглавници и сложи подходяща играчка пред него, за да играе с нея. 

Вашето бебе може също така да играе като лежи на корема си. Повдига  главата и гърдите си, за да види играчката , това ще изгради мускулите на врата ще развият контрола на главата, от които то има нужда за да може стабилно да седи. Ако стои на бедрата ви и  подскача нагоре-надолу, ще спомогне за укрепване на краката ,а вие ще получите много смях !


Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играе тази седмица.
 

Вашият живот
Притеснявате ли се , че бебето ви не знае кой сте?Е не е така.  То усеща ,че има много близък човек до него. И  може дори да започва да плаче ако партньора ви иска да го вземе от вас.Когато бебето ви отхвърля всички останали, това е трудно за тях и означава повече работа за вас. То трябва да се социализира. Това ще помогне на бебето ви и на вас, ако то свикне с други хора.

Ако обмисляте да се завръщате на работа скоро, тогава е още по-важно, бебето ви да се научи да бъде щастливо с други хора. В противен случай ще имате проблеми като го оставяте с детегледачка или на детска ясла , а и ще бъде доста стресиращо. Също така ще се тревожите за него по цял ден, точно когато трябва да се концентрира върху работата си.



Съвет :Опитайте да държите бебето си, докато  приятел или роднина говори и играе с него. След това го подайте  и ги оставете така да се опознаят. След което го вземете . Повторете тези стъпки, като удължавате времето и постепенно се отдалечавате. В крайна сметка, бебето ви ще успее да се справи с раздялата , и ще стане  по-лесно и за  вас двамата.
Съвети
Ако се притеснявате за допълнителната кал и мръсотия, която вкарва домашния любимец, може би е по-малък проблем, отколкото си мислите. Децата, които са израснали във ферми, например, е по-малко вероятно да развият астма и екзема .


  • Вашето бебе е почти на шест месеца , може да се мисли за спиране на кърменето. Продължителното кърмене . Ако сте под натиск дали да отбиете бебето ви, опитайте да се съсредоточи върху това, което е най-добре за вас двамата.
  • Вие все още произвеждате всичко от което се нуждае вашето бебе на тази възраст. Няма нужда да се допълва кърменето с адаптирано мляко , освен ако не искате. Може да се иска да се изцеждате , защото ще се връщате на работа . Имайте предвид, че е възможно да кърмите и да ходите на работа - въпреки че това ще ви отнема време.
  • Забелязали ли сте ,че информираността на вашето бебе се увеличава? Вашето бебе може да познае името си , и то може да реагира, когато го казвате . Научете  за способността на бебето да се запомни .


От 5 до 6 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
Бебето става вижда все по-добре малки обекти и проследява движещи се неща.  

Вашето бебе може да бъде в състояние да имитира, друг източник на забавление. Плезете се , усмихвайте му се и може да забележите как то ви копира.


Игри-Играчки-Занимания
Стимулиране чувство на собствената му идентичност. 



Вашия живот

Изборът на грижа за децата е трудно. Вие трябва да се чувствате уверени, че бебето ви ще бъде в безопасност, щастливо и стимулирано. Посъветвайте се с други родители, за препоръките, но не забравяйте, всеки е различен. Някои хора искат уюта на добра детегледачка , други общителност на оживена детска градина , докато други могат да бъдат в състояние да се обадят на баба и дядо .

След като сте доволни, че сте намерили правилния настойник, работете с тях, за да се гарантира, че ще сте ги подготвили добре за грижите на бебето . Обикновено това ще означава, да направите няколко посещения преди големия ден. Първоначално, останете с бебето си, а след това го остави за кратко време а после и  за по-дълго време.
 

Съвети
Помогнете на бебето ви да работи върху излишната енергия чрез закупуване на някои неща с които да оборудвате стаята му . Децата израстват играчките, така че можете да имате възможността да вземете някои неща които са втора ръка.

Както Вашето бебе расте, то ще осъзнае, че куклите са да бъдат прегърнати, барабаните да се удрят и конструкторите, за да бъдат подредени. Когато това се случи, можете да въведете някои структурирани дейности .

Няма нужда да се структурира всички дейности на вашето бебе от сега нататък. То все още трябва да бъде в състояние да направи само това, което то обича.

  • Вашето бебе обича да играе и на вън, така че е важно да знаете как да  го предпазите и да бъде на сигурно място в слънцето .
  • Уверете се, че сте, взели най-добрите видове слънцезащитни продукти за бебета. Но ако бебето ви прекарва твърде дълго на слънце, да разберете как да успокоите слънчевото изгаряне .
  • Бебетата се радват  на жестове, за да изразят себе си и скоро може да имате начин за комуникация с бебето .
  • След като бебето ви се е научил да седи следващия етап е да пълзи . Ти имаш малко време  преди то да е наистина в движение, така че помисли над това да обезопасиш дома си.

От 5 до 6 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Сега бебето ви вижда и чува света почти толкова добре, колкото вие. Неговите комуникационни умения се развиват прекалено бързо.  Неговите звуци изразяват чувствата му. То може да е щастливо и нетърпеливо

То може да започне да бърбори, повтаряйки една сричка като "ба", "ма", "га", "ка", "та ". То може дори да бърбори в две срички - "Баба" и "мама". Всичко това е напредък по отношение на времето, когато то се превръща в говорещ дете
 
Направете игра от това ,ако бебето ви казва: "баа", може да кажете, "баба" .Ако чуете една сричка, която не може да се идентифицира, просто реагират ентусиазирано," Да, това е кола! Погледни колко лъскава червена боя! "Вашето бебе ще бъде насърчавано да поддържа разговора .


Игри-Играчки-Занимания
Вашето бебе ще обича подскачащи и гъделичкащи  игри. Разберете как то може да се научи и да се забавляват с няколко игри за вас и вашето бебе през тази седмица.
 

Вашия живот
Лишаването от сън е начин на живот, то може да бъде трудно за осъществяване дори и  през деня. Ако ще се върнете на работа,и колегите ви без деца могат да имат малка представа за това, как се чувствате. 

Повече сън за вашето бебе
  • На тази възраст, много бебета са в състояние да спят през нощта. Ако вашето бебе не може да спи имате нужда от тренировъчни методи и бебешки артикули за сън .

Повече сън за вас
  • Направете кратка дрямка по време на вашата обедна почивка, ако можете.
  • Починете си добре преди лягане и оставете партньора ви да сложи бебето ви да спи.
  • Опитайте се да си лягате по едно и също време.

Уверете се, че ще получите добро качество сън
  • Уверете се, че вашият матрак е удобен. Регулиране на светлината, температурата и шума в спалнята да ви харесва. Не гледайте телевизор и изключете радиото.
  • Отпуснете се преди лягане. Пийте топло мляко, практикувайте йога , стречинг, прогресивна мускулна релаксация (където можете да отпуснете мускулите, започвайки от пръстите на краката), дълбоко дишане и масаж.
  • Погрижете се за себе си по други начини. Хранете се здравословно , леки закуски, избягване на кофеин ( след обяд).
  • Съвети за справяне с умора .
  • Говорете с Вашия лекар, ако наистина не можете да спите.

Съвети
Връщането на работа след дълга пауза е изморително, само по себе си. Още по-трудно е  ако бебето ви не спи през нощта. Презаредете батериите си , с това колко е забавно да си родител.

  • Въвеждане на твърди храни .
  • Възраст по възраст за хранене на бебето .
  • Всякакви неща може да предизвика хрипове при бебетата, от настинки към алергии . Ако дишането на бебето ви изглежда малко шумно или затруднено, разберете какво може да причинява това.
  • Ако бебето ви има зачервяване на клепачите, това може да бъде ечемик на окото .

6



От 6 до 7 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Това може да е месеца на първото зъбче на вашето бебе . Обикновено един от долните предни зъби се появява, следван от неговия съседи и след това първите два предни зъби. След като се появят първите зъби на бебето, внимателно ги почиствайте два пъти на ден с бебешка четка за зъби или с пръст плюс  паста за зъби за децата. 

Вашето бебе се впусне в първата си седмица на твърда храна . Дали ще му хареса?  


Игри-Играчки-Занимания

Може ли вашето бебе да пляска с ръце? Насърчете го да се научи на това забавно умение. Вижте  страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Отделяйте време за закуска. Тялото ви се нуждае от зареждане , след нощния сън, или нощ на прекъсване на сън . Протеини като яйца или бавно изгарящи въглехидрати като овесена каша ще ви даде енергия.

Качете се на хранителна пирамида.  Съхранявайте  сурови зеленчуци . Плодът е добър, независимо дали става дума за сушени, замразени или консерви. Направете шейкове от пресни или замразени плодове, плодов сок и кисело мляко.

Избягвайте нездравословна храна, когато се чувствате гладни. Дори и да ви дава бърз прилив на енергия, чипсът и сладкишът ,те са доста нездравословни. Намерете повече хранителни алтернативи като ядки, сушени плодове. 

Нишестени храни (въглехидрати) са важни, така че не ги премахвайте в стремежа си да отслабнете . Избирайте пълнозърнести сортове. Опитайте с доматена основа  или бисквити със сирене.

И не забравяйте да пиете много вода.


Съвети
Вашето бебе е на половин годишна! То има впечатляващ набор от умения. То може да имитира звуци, да прави балончета и да се търкаля напред - напред.

Този месец то е на път да пропълзи.
Този месец то ще бъде по независимо.

  • Ако сте в състояние да заделяте малко пари всеки месец, защо не се инвестират за бъдещето на  вашето бебе? Ако няма достатъчно пари,  разберете как да спестите пари.
  • Най-добрата възможна грижа за бебето ви, докато сте на работа не е евтино. Разберете колко ще похарчите за грижи за децата .
  • Вашето бебе може да бъде в състояние да спи в продължение на седем часа без прекъсване. Какви други модели на сън може да ви очаква на тази възраст ?
  • Дискомфорта на никнещите  млечни зъби може да бъде поддържа бебето ви будно. Добрата новина е, че за повечето бебета, първите няколко зъби са най-лошото, така че дискомфорта на никнене на млечни зъби би трябвало да спадне през следващите месеци. Разберете как да помогне на бебето ви  - сън и никнене на млечни зъби .



От 6 до 7 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе може да работи повече с лявата си ръка или с дясната , но вие няма да знаете дали наистина той е левичар, докато той е между две и три години.

Дали вашето бебе ще пише с лявата или дясната ръка е решено, преди то да се роди . Така че, не се опитвайте да му повлияете. Принуждавайки го да използва дясната си ръка, когато то наистина е левичар може да го обърка и в крайна сметка да доведе до проблеми с координацията око-ръка, сръчност и почерк.
Игри-Играчки-Занимания

Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашият живот
Сравнявате ли вашето бебе понякога с бебетата на ваши познати или близки? Вие не сте сами. Когато видите бебе, което изглежда по-напреднало в една област, или другата, то е естествено да се чудите, или дори да  се притеснявате, ако вашето собствено бебето изостава.

Но този начин на мислене няма да помогнат на вас или вашето бебе. Всяко бебе расте и се развива със своя собствена скорост. Особено около шестия месец, физически и речта, свързани с основните етапи може да варира значително от дете на дете.

Не използвайте други бебета, като база за сравнение. Вашето бебе може да се отклоняват от линията на времето, защото то временно се фокусира върху едно умение,после друго, или  може би просто му  трябва малко повече време.

Дори ако вашето бебе изглежда ,че изостава в една област, шансовете за забавяне на развитието не са високи. Но се  доверявайте на инстинктите си, също. Ако все още сте притеснени, говорете с Вашия лекар .
 

Съвети
Ако сте самотен родител, отглеждането на вашето бебе понякога може да изглежда трудна борба. Но вие не трябва да се борите в изолация. Можете да чатите с други самотни родители . Или да се свържете с организации,  помогащи на самотните родители .

Като самотен родител, пари често не стигат. Така че бъдете в крак с всичките си права и ползи.
  • Вашето бебе все още се нуждае от обикновено мляко, въпреки че то е на твърда храна. Разберете по колко мляко има нужда шест-месечно бебе .
  • Ако сте баща и се чудите как да бъдете по-пълноценни в отглеждането вижте как да  се ангажирате повече с вашето бебе .
  • Татковците, които искат контакт кожа-до-кожа с бебето, масажа е страхотна идея.

От 6 до 7 месец - 3 седмица


Как вашето бебе развива
Когато бебето ви стане по-активно, то ще оцени удобните дрехи.
Разхлабени, разтегливи и дишащи облекло са добри за тях, тъй като те дават свободата на движение. 

Избягвайте дрехи с груб  шевов, дълги вратовръзки, копчета (които могат да предизвикат опасност от задавяне). Вашето бебе трябва да се чувства удобно когато спи , както и свободно да пълзи , да играе или просто когато то изследва .


Игри-Играчки-Занимания.
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Подобно на повечето нови майки, вероятно сте последни в списъка за вниманието. Да се грижите за вашето бебе , за вашия партньор и домакинската работа, всичко е склонно да е на първо място. Но е важно и да се грижите за себе си, всичко останало става по-трудно. Това е като да се опитваш да караш кола без бензин.

Не можете да добавяте допълнителен час от денонощието, но можете да опитате някои идеи за спестяване на време . 

Споделяне на домакинска работа и грижи за децата с вашия партньор може да ви облекчи.

Да се погрижите за себе си е добър начин за презареждане на батериите. Понякога дълга и гореща вана ще свърши работа.
 

Съвети
Ако сте се върнали да работа и сте избрали да водите бебето на ясла , то ще се срещне с много нови бебета. То ще се възползва от стимулиращи среда и началото на уроци по социализация , но то може също така да получи инфекции по-лесно ,но това може да помогне за укрепване на имунитета му.

Как да разберете кога бебето ви е твърде болно за ясла .
  • Вашето бебе може да е на  шест месеца и то все още да не спи през нощта. Това е напълно нормално ,какво можете да направите, ако вашето бебе все още не спи добре .
  • Всеки ще спи по-добре, ако бебето ви знае как да заспи без вашата помощ. Разберете как да насърчавате детето си самостоятелно да се успокои .
  • Трудно е да се прецени дали да оставите бебето си да плаче, когато то се събужда през нощта. Разберете, ако оставяте бебето да плаче, дали е вредно .
  • Сега бебето ви е по-активно, може би е време за някои нови играчки. Шумни играчки са идеални за 6-9 месечни бебета .
  • Разберете как можете да бъдете сигурни, че играчките не са опасни .
  • Разберете дали то страда от констипация (запек) .


От 6 до 7 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Дали вашето бебе има симпатия към някоя играчка? Ако е така, скоро то няма да е в състояние да отиде никъде без нея. Прикрепен към играчка, това е знак на нововъзникването  на независимостта . Вашето бебе се учи да се отдели от вас, бавно, но сигурно.

При добавяне на нови членове на Вашето семейство, търсете меки, добре защитени играчки.


Игри-Играчки-Занимания
Търсите ли игра, която също така да насърчава бебето да яде? Вижте страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашият живот
Бабите и дядовците за една много добра помощ за вас. Дори и да ви казват кое е правилно и кое не , просто се опитайте да не реагирате остро дори и да не сте съгласни с тяхното мнение за отглеждането , просто не винаги изглежда заядливо спрямо вас , те просто искат да ви помогнат. 

Нещата могат  станат  напрегнати, ако бабите и дядовците се грижат за вашето бебе, докато сте на работа. Вие знаете, че може да им се доверите, но все пак е важно да се установят някои основни правила по отношение на детето .

Те могат да имат повече опит като родители  отколкото вас, но само вие сте майка на това  бебе, и можете леко да им напомняте за това.
 

Съвети
Вероятно сте получили много съвети от приятели и роднини за твърдата храна, за това което правят.Все пак разберете каква храна е безопасна за бебето .

Имунната система на Вашето бебе става все по-силна , но в първата си година то е по-уязвимо на вируси и инфекции. Можете да намалите шансовете като подготвите бебешката храна безопасно.


Сега вашето бебе яде твърда храна, и може да се притеснявате за него от задавяне, особено ако сте избрали да опитате  да го отбиете . Уверете се, че знаете какво да правите в ситуация на задавяне.
  • Някои бебета страдат от  сърбеж по кожата. Къпане на бебето ви с вана омекотяващо средство може да помогне. Ако Вашето бебе има сърбеж по кожата, особено на гърба на колене, той може да има екзема . Обърнете се към вашия лекар, ако това много ви притеснява.
  • Ако времето е горещо, следете  вашето бебе, дали има пъпчиви обриви. Ако то има такива пъпчици, това вероятно е топлинен обрив, така че ще трябва да се охлади бързо.
  • Вашето бебе може да има само един зъб, но то все още се нуждае от почистване два пъти на ден. 
  • Никненето на млечни зъби нарушава ли съня на бебето ви?

7



От 7 до 8 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе вероятно вече има желание да се храни. Може би то грабва лъжицата за да се храни с нея, или да взема храна от вашата чиния. Опитайте да му дадете само да си вземе парченце банан. Ако то успее да го изяде , вие сте започнали процеса на бебешкото отбиване .

Бебешкото отбиване, често се случва в семейства с по-големи деца, тъй като бебетата много обичат да копират големите си братя и сестри. За да намалите риска от задавяне,слагайте го в столче за хранене , а не когато то лежи назад в столчето за кола или количката.

Вашето бебе може да има добър апетит, но не много зъби . Започнете с питателна храна, за да може да се научи да дъвче. 

Игри-Играчки-Занимания

Вашето бебе ще ви обича, ако измисляте истории. Разберете как да го направите със страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 



Съвети
  • Гледката на първото зъбче на вашето бебе може да е вълнуващо , но не и за кърменето? Какво, ако те ухапе по време на кърмене?
  • Научете как да защитите зъбите от кариес.
  • Връщане на работа - как да не се чувствате виновни.
  • Полезни съвети за това кои храни да се въведат и кога .
  • Ако искате вашето бебе да се научи да се храни, ето повече информация за това кога и как да се въведат твърдите храни .
  • Разберете които етапи на развитие да предприемете за  грижи на вашето бебе  този месец.


От 7 до 8 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
До сега, вие вероятно сте казвали на  бебето си, че вашият мобилен телефон не е играчка, или че дрънкалките не са за хвърляне, или че косата на сестра му не е за издърпване. Това е възрастта, когато бебето ви може да започне тестването, като отказва да следва простите посоки. Вашето бебе е просто любопитно.Най-добрата тактика е да го разсеяте от това, което то прави.

Имайте предвид, че бебето ви няма да бъде в състояние да помни неща, които му казвате да не прави то помни много кратък период от време.

Игри-Играчки-Занимания
Вижте страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашият живот
Като отговаряте за бебето 24 часа на ден, или бързате от работа за да видите  бебето си, може да бъде доста стресиращо. Ето няколко напомняния през първа година :

Бъдете здрави. Опитайте се да поддържате модел на здравословно хранене , независимо дали става дума да загубите допълнително тегло от бременността или просто да се чувствате малко по-здравословни. 

Възстанови връзката ви.  Ако вашата любов е малко в застой, прочетете как да успеете да разпалите любовния си живот . Ако липсата на сън е проблем, ето няколко начина да получите  почивка през нощта .

Поглезете себе си. Ако можете да си го позволите ,отидете на масаж, маникюр, или каквото ви кара да се чувстват специални . Дългата баня прави чудеса, също. Ако можете да посещавате йога или  стречинг, дълбоко дишане или други упражнения за релаксация. Вие ще откриете, че имате доста енергийни запаси.
 

Съвети 
Вашето бебе обича да поставя неща в устата си . Това е един добър начин за него, за да опознае света. Но, въпреки всички предпазни мерки, прочетете това, което трябва да направите.

Сега бебето ви започва да пълзи , растенията в градината и къщата , без съмнение привлича вниманието му. Ярки цветя и горски плодове са особено привлекателни. Повечето от тях са безвредни. Но си заслужава да разберете , ако има някакви растения в обсега на вашето бебе, който трябва да премахнете.

  • Погрижете се за грачките за бебета на възраст между 6 - 12 месеца .
  • Забавно е да пазарувате играчки, но не забравяйте, вие сте все още любимата играчка на вашето бебе. Ето някои игри да играете с бебето си .

От 7 до 8 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
Никненето на млечните зъби може да е започнало преди три месеца, а може и да нямате все още ,но е много вероятно през този месец да поникне и първото зъбче.

Не бива да ви тревожи разстоянието между зъбите на вашето бебе. Те ще се приберат след като всички 20 от зъбите на бебето са се преборили.

Щом започват да никнат млечните зъби, вие ще забележите ,че то  експериментира със звуци, тъй като то се нагажда към тези странни нови неща в устата си.
Разберете как да облекчите болката на никненето на млечните зъби .


Игри-Играчки-Занимания
Толкова е лесно да се стимулира и забавлява вашето бебето  с тези страхотни игри с който да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Около тази възраст бебето ви ще осъзнае, че то не е едно и също лице като вас.
То е станала толкова привързани към вас, че като  напускате дори и за минута стаята може да доведе до сълзи.

Безпокойството на Вашето бебе е напълно нормално, но има основателни причини, поради които трябва да се измъквате от време на време. Кратки раздяла ще помогне на вашето бебе да се социализира, тъй като то се настройва за да бъде с други хора, с които ще е щастливо. И то скоро ще се научи, че винаги ще се върнете.

Вие не трябва да излизате за дълго. Може да бъде един час за пазаруване, или на кафе с приятел. Докато бебето ви е будно и е наясно, че сте далеч, то ще започне да свиква с идеята.


Съвети
Ако вие и вашият партньор  чувствате ,че имате нужда от почивка, бъдете сигурни, че пътуването с бебето не е толкова трудно.
Проверете дали имате цялото оборудван.
Кърмене / Хранене с шише.

  • Ако бебето ви се храни от шише, това е добър момент да се научи да  пие от стъклена чаша.
  • Кравето мляко като основна напитка .
  • Някои бебета реагират на краве мляко. Разберете разликата между алергия към млякото и непоносимост към мляко .



От 7 до 8 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
До сега емоциите на вашето бебе са все по-очевидни.Вашето бебе започва да забелязва и да копира настроенията на хората. То може дори да покаже първият проблясък на съчувствие. Ако види някой да плаче, то може да започне да хленчи.
През следващите години, то най-вероятно ще копира начина, по който то вижда, отношението ви към хората.


Игри-Играчки-Занимания

Вижте страхотните игри ,за да играете с него тази седмица.
 

Вашия живот
  Ето някои съвети които да направят живота ви по-лесен:


Предварително да приготвите храната. Бебешката храна , закуската и семейните вечери, предварително можете да сготвите всичко наведнъж да ви е готово.

Подредбата. Поддържайте нещата, които използвате на едно и също място, така че те да са там, когато имате нужда от тях.

 

Съвети
  • Как да бъдете по - зелена майка? 
  • Пестициди в храната на бебето ви . 
  • Органична храна .
  • Хубавите дни се изплъзват толкова бързо, така че защо да не ги записвате? Има много начини да уловите спомените .
  • Разберете какво да правите, ако сте с бебето си на почивка в топла страна .
  • Повечето бебета спят най-добре в помещения при температура от около 18 градуса C. Ето някои съвети, за да го държи хладно и удобено в кошарата си в горещите дни на лятото.
     
  • Дори ако има сняг , вашето бебе все още се интересува ,стаята му да бъде не по-топла от около 18 градуса С. Ето как да го държите на топло и сигурно през зимата .


8



От 8 до 9 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе  е мобилно , което означава, че то е на път да започне да пада и да се натъртва . Те са неизбежна част от израстването. Сърцето ви понякога ще  подскача , но сега е неговото време да се наслаждава на изследването на околностите  и да открие границите,опитайте да направите вашия дом безопасен .

Когато пълзи по пода, то забелязва всички възможни опасности и те го привличат. .


Игри-Играчки-Занимания
Поиграйте с бебето си на топка с  тези игри през тази седмица.


Вашия живот
Много нови родители се чувстват отчуждени един от друг, особено ако сте майка, чийто живот се е променил най-много .
Признавайки тези чувства, е едно добро начало. Нека партньорът ви да разбере, че отделяте  много внимание и време за вашето бебе, но това не значи че не го обичате и че не ви липсва.


Планирайте как да прекарват повече време един с друг.
Направете възстановяването на тези преживявания приоритет.
Сега е времето, да преосмислите как да си споделите грижите по бебето и домакинската работа . Това може да намали обема на работа и да се създаде допълнително време за вас и вашия партньор, за да направите нещо забавно. Вие също така ще се чувствате повече като отбор.


Съвети
На тази възраст бебето ви вероятно вече пълзи. То може да прехвърля предмет от ръка на ръка. То вероятно казва ма-ма ,та-та, въпреки че тя не осъзнава, кой кой е!
 Може би бебето ви е започнало да се изправя с помощта на мебелите? Да бъде в състояние да се изправи, е важна стъпка в ученето да ходи .
  • Вашето бебе може да бъде развълнувано, че може да се изправи с ваша помощ. Но костите дали са готови ?
  •  Ето някои съвети за пътуване с осем-месечното бебе.
  • Ако не сте доволни от вашата количка, може би е време да я замените с някоя друга количка?







От 8 до 9 месец - 2 седмица



Как вашето бебе расте
Вашето бебе вече проучва  обекти чрез разклащане, удряне,  хвърляне. 
Ако изглежда че му е скучно, със старите играчки , просто скрийте една част от тях и след определено време ги заменете с останалите , така то ще ги е забравило  и когато му ги представите отново ,то може отново да добие интерес към тях.

Вашето бебе ще започне да бъде заинтригувано от играчките, които имат специфични функции, като например, телефони. В началото ще му е доста интересно , дори и когато не знае точно как да го използва , но  през следващите няколко месеца, то ще започне правилно да  го използва.



Игри-Играчки-Занимания

Какво може бебето да научи от изражението на лицето?
 

Вашия живот
Напълно естествено е за вашето бебе да започне да показва признаци на тревожност от раздялата , когато го оставяте на грижите на други. В действителност, това е знака на нормата, здравословното развитие. 
  • Кажете довиждане  в любящ но прозаичен начин. Опитайте се да не покажете, че сте разстроени, защото бебето ви ще плаче. Кажи му, че ще се върнете.
  • Ако то изглежда изплашено, или има изблици на сълзи, трябва време, за да се успокои и да се вдъхне увереност преди да тръгнете.
     
  • Стойте далеч, след като сте му казали довиждане. Да не се връщате назад и да проверявате дали то е добре, тъй като това само ще направи нещата по-трудно за вас двамата.
  • Ако се притеснявате дали то се  чувства по-добре, обадете се, когато стигнете до където отивате. Шансовете са то да е  спряло да плаче веднага след като сте напуснали.
  • Прекарвайте известно специално време заедно, когато го  вземете от гостуването.

Съвети
  • Сега бебето ви яде твърда храна , може да откриете, че той реагира зле на някои от тях. Вижте как да разбера, ако то има хранителна алергия .
  • Разберете за вегетарианска храна .
  • Ако сте само един работещ в къщата, прочетете как да оцелеете с един доход .
  • Прочетете за това как можете да намалите своите разходи за отглеждане на деца .
  • Четете за цялото семейно финансиране .



От 8 до 9 месец - 3 седмица


Как вашето бебе се расте
Вашето бебе вижда вече  много по-ясно сега, почти както вие. Въпреки, че то вижда най-добре далечни разстояния, разпознава хора и предмети, намиращи се в стаята. То може да види играчка от другата страна на стаята и се опитва да пълзи към нея. Очите вероятно са близо до крайния им цвят, че можете да забележите едва доловими промени по-късно.

Игри-Играчки-Занимания
Направете малко шум! Игри за вас и вашето бебе тази седмица.

Вашият живот
Щом вашето бебе е самостоятелно, с него може да бъде доста  изтощително .
Поставете бебето в кошарката или столчето за кола за кратко време, ако се  чувствате претоварени. Няколко дълбоки вдишвания или броене до 10, преди да реагирате.
От време на време, вземайте дрямка,докато бебето ви спи. Добре е да попитате партньора си, да помага.

Съвети

Ето повече помощ за вас:
  • Ако бебето ви се събужда преди изгрев слънце, разберете как да го насърчите да се събужда по- късно сутринта .
  • Какво трябва да направите, ако се притеснявате, че бебето ви спи зле, защото то мрази  леглото си ?
  • Намерете отговорите на съня на бебето .
  • Ако Вашият лекар е предписал лекарство за бебето ви, разберете най-добрият начин да му ги дадете .
  • Ако бебето ви тежи повече от 9кг , сега е време да се обмисли за обърната напред седалка за кола .



От 8 до 9 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе може да е започнало да се изправя като се държи за мебелите. То няма да има нужда от  обувки, докато се разхожда в къщи. Краката на бебето ви растат бързо и ако пръстите на краката му са свити от тесни обувки или чорапи ще му пречи да  се развива както трябва.

Когато е босо може да засили мускулите на краката му. Усещане на това, върху което то ходи също може да помогне за чувството на баланс.


Игри-Играчки-Занимания
Превърнете храната в изкуство! Вашето бебе ще е щастливо като направи всичко това сам, но ето как да се присъедините със страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.


Вашия живот
Може да бъде трудно да се справите с промените в живота , след като имате бебе и вашия живот зависи от съчетания. Ако вие или вашият партньор бъдете предложени на нова работа, вие ще трябва да настроите всичко отначало. Не забравяйте обаче, че е възможно да имате кариера и да бъде и майка .

Ако работата на вашия партньор го отвежда далеч от дома за определено време, това ще означава, че  изцяло грижите по бебето са за вас. Но това не означава, че вашият партньор трябва да пропуска изцяло растежа на бебето. Има много начини за него, за да поддържате връзка .


Съвети
Готови ли сте на тази голяма стъпка да имате още едно бебе?

Има предимства и недостатъци да имате още едно бебе, толкова скоро. Вашите деца могат да растат като най-добри приятели.
  • Зачеване по време на кърмене . 
  • Кърменето, докато сте бременна .
  • Разберете защо бебето ви все още иска толкова много да си слага всичко в устата .
  • Отглеждане на кротко момиче или буйно момче? Питали ли сте се,  има ли разлика между мозъците на момичета и момчета ?
  • Какво казват звездите за личността на вашето бебе?

9



От 9 до 10 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Може да бъде трудно да се пътува с девет месечното . По пътя може да прекъсне чувството на сигурност и рутина, особено, когато посещавате нови места.То ще търси неговото обкръжение и познати лица, и ще се интересува от познатите неща. 

На тази възраст, то няма да схване концепцията на пътуването, но то знае, че е на непознато място. То  ще се нуждае от разсейване. Така че се подгответе с много  книжки с картинки , шумни играчки,  кукли и разбира се,  обекта на комфорт, ако т има такъв.


Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Помислете за здравословния начин на живот!
Попълнете всички пропуски неща в познанията ви за развитието на бебето .

Съвети
  • Никнене на млечни зъби . 
  • Вижте 10 начина да получите повече сън . 
  • Справят с умора .
  • Функциониране по време на работа, без достатъчно сън .

От 9 до 10 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
До тази седмица, бебето ви трябва да е в състояние да запомни специфична информация, като например, където неговите играчки се съхраняват в дома . То също така ще бъде в състояние да имитира действията, които е виждал .

Това показва че паметта на вашето бебе, се развива. Тя му позволява да си спомни някои подробности на конкретно събитие  за малко време. То все още не си спомня повечето от своите преживявания. Вашето бебе с дълготраен ефект на съзнателна памет вероятно няма да се развие, докато то е на две или три години.


Игри-Играчки-Занимания
Пригответе се да се  позабавлявате с вашето бебе със страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Когато става въпрос за отглеждане на деца, има различни стилове на родители и приоритети. Но понякога може да бъде трудно да държи езика си зад зъбите, когато видите родител който прави нещо не както трябва.

Имайте предвид, че това, което работи за вас може да не работи за другите родители.
Как се чувствате, когато непознати ви кажат да сложите шапка на вашето бебе, или когато роднините не са съгласни с това как и кога спи бебето ви или как го храните и как ги съчетавате. Дали наистина си струва да се вдига шум? 
Но ако на вашите приятели - детето им хапе вашето бебе и майка му не прави нищо, ще трябва да си премълчавате за това.
Бъдете честни и специфични за вашата загриженост. И се опитай да се подчертае, че сте прави в  проблема, защото вие искате да останете приятели. Ако тя е неотзивчива, може да се наложи да се вземе решение за вашето приятелство.


Съвети
Какво означава да бъдете майка .
Дали той е добър баща -   четене петте митове на бащинство  и  щастлив ли е бащата да бъде домошар .
  • Мислейки за това да се опитате за още едно бебе , но не сте сигурни дали вашият партньор е готов? Прочетете - татко реши да имаме още едно дете .
  • Най -добрите храни за девет месечно бебе .
  • Рецепти, които бебето ви ще обича .


От 9 до 10 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
Потокът от думи, които вашето бебе чува,  въпреки че неговото разбиране на думите далеч надхвърля способността си да ги използват .

 Вашето бебе си мисли, че казва нещо, а вие реагирайте сякаш наистина говори.

Имайте предвид ,че вашето бебе все още разбира повече от тона ви, отколкото от самите думи. То знае, когато сте доволни, така че поощрявайте го като го хвалите, като например: "Браво , ти си умно момче/момиче , точно така се дрънка с дрънкалката"

Говорите с  бебето си, докато приготвяте вечерята, карате колата или разопаковане покупките. Колкото повече общувате с него, толкова повече то ще научава език. И се опитвайте да гледате  бебето , докато си говорите , така че то да  може да види изражението на лицето ви и да ви  отговори.


Игри-Играчки-Занимания
Пълзене едно допълнително измерение за вашето бебе със страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.


 

Съвети
  • Ако бебето ви има петна и не знаете, дали има топлинни обриви  .
  • Мечтаете ли за добър нощен сън?



От 9 до 10 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Личността на вашето бебе  се очертава сега. То може да бъде общително и усмихнато с всеки или то може да е срамежливо и да крие лицето си, когато непознати му кажат здрасти. Може би то оценява ситуации внимателно или може би то сменя настроенията си нагоре и надолу като влакче в увеселителен парк.

Вашето бебе знае как да привлече вниманието ви и може да махне за сбогуване, когато то вижда да  тръгвате към вратата.
Мозъка му се развива бързо, оформя неговите мисли и емоции.




Игри-Играчки-Занимания

Направете своя собствена форма на сортировач! Опитайте тези страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Не е нужно да правите големи планове, за да повдигне духа си и да се почувствате освежени. Ето някои идеи за малките неща, които можете да направите, за да съживите вашата енергия и ентусиазъм:

Упражнявайте йога пози. Йога упражненията са по-лесни отколкото си мислите. Не забравяйте да дишате дълбоко. 

Баня. Напълнете ваната.Запалете няколко свещи и си пуснете успокояваща музика

Четене. Една добра книга или списание може да бъде голямо отвличане на вниманието и може да помогне да запазим ума си стимулиран. Дори и ако прочитате няколко страници на ден ,  може да го считате като истинско постижение.

Разкрасяване. Подарете си  маникюр, педикюр или прическа, ако можете да си го позволите. 

Пазарувайте онлайн. Дори и да не купувате, сърфирайте и разглеждайте.


Съвети
Гответе така ,че то да може да се присъедини с останалата част от семейството. Това ще означава само едно ,че  и то ще се опита да се храни с вас и така и то ще се чувства част от семейството.
Гответе семейни рецепти които  да се харесат на цялото семейство.

  • Солта? 
  • Безопасно ли е да му давате стафиди? 
  • Може ли то да пие билков чай ?
  • Тъй като храносмилателната система на бебето съзрява ,разберете какви храни можете да му предлагате .
  • Вашето бебе е все по-устойчиво през цялото време, но все пак е разумно да се спазват някои хигиенни хранителни правила.
  • Може би искате да разнообразявате храната на бебето. Това не само ще му даде възможност да разберете кое наистина му харесва, но може да го окуражи да не е придирчив. Неговите предизвикателства да бъдат сервирани на масата с рецепти за по-големи бебета .
  • Хранителна алергия .
  • Ако смятате, че бебето ви се събужда през нощта, защото е гладно, прочетете за сън и кърменето .


10



От 10 до 11 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе разбира прости думи и фрази, така че е важно да продължите да  му говорите. Добре е да му давате добри речеви модели от повтаряне на думите , използвайки възрастния език. Ако то пита за "БAМ-BAМ", например,  питай: "Дали иска бутилката?"

Въпреки, че така може понякога да се чувствате глупаво, като разговаряте с вашето бебе помнете ,че е чудесен начин да се развиват неговите езикови умения . 


Игри-Играчки-Занимания
Срахотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Бебето става все по-тежко, което означава, че сте по-склонни да натоварвате мускулите си, когато го носите. Но има начини да се намалят шансовете ви за тежест.
  • Инвестирайте в добра кенгуру, което разпределя равномерно теглото на бебето и не се натоварва гърба. Потърсете с широки презрамки.
  • Ако носите бебето на бедрото, опитайте се да редувате, вместо да използвате една и съща страна през цялото време.
  • Това е добро време за изграждане на мускулите на гърба. Погледнете в ежедневните участъци и укрепващи упражнения, предназначени за гърба ви.
  • Топла вана или душ може да помогне, както може да помогне и масажа.

Съвети 
  • Как да го научим да бъде независимо . 
  • Социално и емоционално развитие .
  • На път с бебето.  Съвети  за пътуване с бебето .
  • Какво означават розовите клепачи ?
  • Разберете защо не трябва да се притесняваме, ако вашето бебе още няма зъби .



От 10 до 11 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
На тази възраст бебето ви може уверено да седи и може ви и да ходи , докато се държи за мебелите. То може дори да направи една две крачки съвсем само. Ако държите ръцете му, то вероятно ще ходи с няколко стъпки и може да се опита да сграбчи харесаната играчка.

Неговите реални стъпки към независимост са точно зад ъгъла, ако те не са пристигнали вече. Повечето бебета правят  първите си стъпки от първия си рожден ден.Най-вероятно вашето бебе ще започне да се разхожда само без чужда помощ най късно до 15 месечна възраст .


Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица .
 

Вашия живот
Фестивали като Коледа, Великден и други е наистина вълнуващо за децата. Повечето от нас имат ярки спомени за детството за вълнуващите празници. 

Вие вероятно сте запалени, че вашето бебе ще има своя магазин на скъпоценни спомени. Дори ако то не разбира какво става, в чест на тези събития ще допринесе за чувствата му, свързани със сигурността и заедност.
Вижте ръководството празниците през сезоните ,които ще помогне да извлечете максимума от тези събития с вашето бебе.
 

Съвети 
  • Първи чифт обувки.
  • Разберете какви други разработки да се очаква този месец.
  • Бебе на твои приятели има варицела и се притеснявате, че бебето ви може да я хване. Ето как да разпознавате знаците на варицела .
  • Дали вашето бебе има висока температура, ярко червени бузи и червен обрив? То може да има заболяване на бузите.
  • Вашето бебе може да има червен обрив по гърдите и корема. Той може да има розеола .
  • Предлагате на бебето си вкусни пюрета и пръст от вашата храна, но то просто не ги иска. Какво трябва да направите, ако 10-месечното иска само мляко ?



От 10 до 11 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
По време на вечерята може да  бъдете изумени, тъй като Вашето бебе изявява желание да се храни само. Дайте му една чаша и вижте дали то може да  пие от нея, без вашата помощ. Може да очаквате дори да вземе чашата и само да я хвърли.
 Не бързайте,ако то все още не може, това може да се случи след няколко месеца. 

Вашето бебе може да бъде в състояние да ходи, дори може да си подава крачето или рачичката когато го обличате .


Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Ето някои изпитани и проверени тактики за онези моменти, когато не ви хваща сън:
  • Излез на чист въздух. Енергична разходка в парка може да направи чудеса за вашия ум и тяло.
  • Вземете бебето на плуване . То ще измори вашето бебенце, което означава по-добър нощен сън за вас.
  • Пийте много вода. Дехидратацията може да ви направи нервни и раздразнителни.

Съвети
  • Спестят пари за хранителни стоки.
  • Добийте спестителен навик .
  • Намалете разходите си за отглеждане на деца.
  • Как да преживеете с един доход.

От 10 до 11 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Сега бебето ви разбира прости инструкции, въпреки че това не означава, че то ще обърне внимание, когато кажете "не". За да помогне на думата и да носи повече тежест, използвайте ги умерено. Въпреки, че то често ще забравя какво сте казали, не е твърде рано да се поставят определени граници и да започне преподаването за разликата между добро и зло, както и безопасно и опасно.


Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.


 

Съвети
Още 4 седмици и вие ще бъдете майка и баща на едногодишно бебе. Вие искате да направите първия му рожден ден наистина приятен пълен с игри,  шапки и голяма торта.
  • Планиране на специален ден на вашето бебе .
  • Какво друго се случи на специалния ден на вашето бебе?
  • Ето някои страхотни подаръци за едногодишните .

11


От 11 до 12 месец - 1 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе може да казва истински думи, или дума с подобни звуци. Като мозъкът продължава да се развива , така разраства и  способността  да разсъждават и да говори .

Изслушвайте го внимателно и реагирайте на звуците, които то прави. Това ще насърчи интереса му към езика и неговото разбиране за комуникация . За да се увеличи паметта му, играйте насърчаващи игри.


Игри-Играчки-Занимания
Вашето бебе ще обича да подскача. Бъдете активни с тези страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
Вашето бебе расте като личност и ще се научи  как да изразява собствената си воля. До сега, вие и вашият партньор мислихте върху съня на бебето както и за неговите играчки. Скоро ще се сблъска с друг въпрос, по който ще трябва да представи единен фронт: дисциплина .

Вие и Вашият партньор, сте длъжни да въвеждатe различни стилове и опит, за възпитанието. Това всъщност е нещо добро, така че се опитайте да уважавате и цените различните гледни точки. 

Ако наистина не сте съгласни за нещо, тогава е добре да поговорите а не да критикувате или да си замълчите. 

Постигането на споразумение е важно, ако искате Вашата дисциплина,  да бъде ефективна и да се избегне объркването на вашето бебе. Най-ефективният дисциплина е почти винаги най-устойчива.
 

Съвети
  • Поведение и навици . 
  •  Ето как да се уверите, че вашата кухня е безопасна за бебето.
  •  Може би се чудите, дали ваксинациите могат да предизвикат заболяване.
  • Повечето обриви на бебето не са сериозни, но някои са. Можете ли да разпознаете симптомите на менингита ?



От 11 до 12 месец - 2 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе вероятно обича да гледа книги , но е трудно да се превърне страниците. Отдайте се на някои книжки с картинки, така че няма значение, ако той случайно пропуска страница. Или са слепени със здрави книги съвет, които могат да стоят до трудностите на малките пръсти и малки зъби!

За да добавите разнообразие на четене на вашето бебе и да намерите това, което наистина се отправя призив към него, да опитате местната библиотека или раздел на децата на семейно-приятелски книжарница.


Игри-Играчки-Занимания
Страхотни игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашия живот
То едва ли разбира, но големия ден наближава.

Парти у дома. Празнувайте у дома или в градината така вашето бебе ще се чувства удобно там, и е по-лесно да организирате всякакви декорации и храни. Поканете няколко деца и просто се забавлявайте с тях.

Семейно. Планирайте обяд или вечеря с роднини. Вашето бебе ще се радва да вижда всички щастливи, познати лица, и с много снимки , то ще има постоянни напомняния за всеки, който го обича.

Навън. Ако бебето ви има рожден ден през лятото , изберете местния парк или детска площадка, и си направете семеен пикник.

Споделете рождения ден. Ако на ваш приятел бебето празнува също рождения си  ден по същото време, помислете за съвместно парти.
 

Съвети 
Вашето бебе има хрема и температурата му е достигнала 39 градуса по Целзий, Вие знаете, че тази треска е знак, че то се бори с инфекция и това е причината то да мрънка и вие се тревожите, тъй като то изглежда отпаднало.Кога да предприемате действия, когато бебето ви има температура?
  • Тествайте знанията си за детски заболявания.
  • Разберете защо не е добра идея за него да пие газирани и безалкохолни напитки .
  • Рождения ден наближава и вашето бебе може да бъде затрупано с подаръци. И така, как може да сте сигурни, че тези нови играчки са безопасни за него ?
  • Вашето бебе вероятно е все още проучва обекти, като ги сложите в устата си . Повечето играчки са напълно безопасни, и да разширят хоризонтите на вашето бебе. Но си струва откриването ако има токсични химикали в бебешки оборудване .


От 11 до 12 месец - 3 седмица


Как вашето бебе расте
Вашето бебе е нетърпеливо за вашето одобрение, така че никога не е твърде рано да го научи как да помага  и да се направи почистване на  играчки, като го превърнете в една игра. Макар че то не ще получи представа какво прави все още, но това е първата стъпка  за въвеждане на добри навици.
Подчертайте думите "моля" и "благодаря",


Игри-Играчки-Занимания
Художници със страхотните игри за вас и вашето бебе да играете тази седмица.
 

Вашият живот
Сметката в супермаркета е един от най-големите разходи на домакинствата всеки месец, но то също е един от най-лесните начини да намалите. 

Помислете за това, когато купувате. Опитайте да пазарувате, когато сте сами без бебето. Без вашето бебе там, вие ще бъдете по-малко разсеяни и имате повече време, за да проверите цените.

Вижте как купувате. Не забравяйте да си вземете отстъпка или карта за лоялност, ако вашия магазин предлага . 

Помислете какво купувате. Единият вариант е да купуват храни в насипно състояние, ако ги консумирате често или имате пространство за съхранение. 

И накрая, погледнете къде купувате. Помислете защо пазарите от вашия маркет - защото е евтино, или че е удобно?


Съвети 

  • Събуждане през нощта .
  • Добри навици за сън . 
  • Разберете как и кога бебетата се учат да ходят .
  • Завещание не е особено весело перспектива, но е важно да се направи това сега сте родител .


От 11 до 12 месец - 4 седмица


Как вашето бебе расте
Ако бебето ви не върви вече, то вероятно скоро ще направи първите си самостоятелни стъпки . Опитайте се да не се притеснявате за скоростта, с която то се учи да станете мобилно. Няма нужда да  бързате. Дайте му още шест месеца, преди да го споменете на Вашия лекар .

Докато вашето бебе е щастливо го насърчавайте да ходи изправено с помощта на вашите ръце. Или го привиквайте да дойде към вас. 

Както винаги, се уверете, че вашето бебе има мека, безопасна среда, в която да усъвършенства своите нови умения. Следвайте стандартни насоки за обезопасяването и никога не оставяйте бебето си без надзор.
Винаги дръжте фотоапарата си или камерата под ръка.


Игри-Играчки-Занимания
Имате ли мини-алпинист? Играйте със страхотните игри за вас и вашето бебе  тази седмица.



Съвети
Почти всяка майка и татко понякога се притесняват за това дали са или не са добри родители. Опитайте се да се доверите на инстинктите си, но не забравяйте, че голяма част от вашите умения и увереност идва от опита и от случайните грешка.
 
  • Как мозъка на бебето момче или момиче се развива .
  • Подаръци за едногодишно бебе ?
  • Ядките  за Вашето бебе?
  • Бъдете готови за това, какво се крие напред: седем изненади, когато детето ви расте .


2



От 12 до 13 месец


Първа седмица

Как вашето бебе расте
Честит рожден ден!
В следващите няколко месеца, вашето бебе ще се стреми за по-голяма независимост, да откриете света от изправено положение, чувството му за хумор.

Вашия живот: Облекчаване за раздяла

Въпреки, че бебето ви започват да открива неговата независимост, то вероятно все още има пристъпи на тревожност от раздяла . Това е естествено. 
Ако слушате отвън, обикновено ще откриете, че сълзите на вашето бебе затихват, скоро след като сте далече от погледа. Можете да помогнете на вашето бебе да се чувства по-независимо, когато не кръжите над него през цялото време.

Съвети
  • Пребиране на детски играчки
Това е добра идея, за да махне някои от тези  играчки и да изкарате новите , понеже старите играчки вече са му омръзнали доста. Вие ще трябва да решите къде да съхранение играчките, за да се запазят всички заедно. След време ги заменете новите със старите за да върнете интереса му.
  • Бебешки знаци
През тази година, много малки деца остават разочаровани от неспособността им да съобщават техните нужди - те знаят какво искат, но те ​​не разполагат с необходимите езикови умения, да го кажат. Бебешките знаци стават установена техника, за да преодолеете този етап. Вие и вашето бебе може бързо да научите една шепа знаци, за да помогнат да ви уведоми, когато то иска повече храна или да се нуждае от питие, например. Не се притеснявайте, че използването на езика на знаците ще забави говори, напротив точно обратното е било установено.

Втора седмица


Как вашето бебе расте
Време е за първото официално посещение на вашето дете на зъболекар . Грижа за зъбите на вашето малко бебе , веднага след като те са се появили  ще намали  шансове да получи кариеси.

Вашия стоматолог ще ви  предложи как да миете зъбите на бебето , за предотвратяване на гниене .

Почиствайте зъбите на вашето бебе с малка мека четка и малко паста за зъби за деца. Деца под тригодишна възраст трябва да използват паста за зъби с флуорид ниво на най-малко 1000ppm. Опитайте се извършвате малки, кръгообразни движения, а отпред, напред и назад. 

Съвети

  • Кравето мляко е вероятно да стане голяма част от храната на бебето ви , след като е преминало 12 месечна възраст.
  • Пълномаслено мляко ,е напитката на тази възраст, защото малките деца се нуждаят от мазнини за подхранване на растежа им и техните значителни енергийни нужди.
  •  Диетолози препоръчват  на  едногодишните ,напитката не повече от 350ml  мляко на ден.


Трета седмица

Как вашето бебе расте

Това е вълнуващо време, когато, след месеци на бърборене, вашето бебе започва да формира разпознаваеми думи . Това не е за една нощ процес, и темпото варира значително от бебе на бебе. Едно нещо е сигурно, въпреки че то разбира много повече, отколкото  може да каже.
  • Жестове, които говорят повече от думите. Вашето бебе може да бъде човек с няколко думи, но  използва буря от жестове, като вдигнати ръце за "нагоре" или посочи с пръст за "Какво е това?" Малките деца,  изучават езика на знаците.
  • Думи с много значения. Една ранна дума като "Ам" може да означава: "Аз съм гладно", "Искам вода" или "Аз изпуснах бутилката!" Слушайте тона. То ще подскаже, че една и съща дума може да значи за много неща ,но да употребява различни жестове.

Съвети

То може да вземете малки предмети между палеца и показалеца си сравнително лесно. 
Бъдете особено внимателни за малки, но потенциално опасни елементи, които падат на пода, без възрастните да забележат, като витамини и други хапчета, парчета храна и храни за домашни любимци, габърчета , малки части от играчки, използвани от възрастните братя и сестри, и така нататък . Те може да попаднат в устата на бебето ви.

  • Помогнете на вашето дете да развива своята любов към четенето .
  • Багаж на едногодишното бебе?


Четвърта седмица
Как вашето бебе расте

Вашето бебе гледа всичко, което правите. Малките бебета обичат да копират поведението на хората около тях, особено техните родители. Това е начина, по който те се научават.

Можете да видите вашето бебе,как се опитва да мие косата си, как се сресва,как натиска бутоните на мобилния телефон, или да се опитва да сложи вашите слънчеви очила. В крайна сметка то ще вземе вашите думи и речеви модели, за това бъдете внимателни.

Но имитация има един недостатък. Вашето бебе може да ви гледа как взимате хапчета  и по-късно, да реши да направи същото със  себе си. Така че,  бъдете бдителни за безопасността. Потърсете безопасно място за опасните неща. 

Съвети

  • Прохождане
  • Различните етапи на собственото си темпо .
  • Помогнете на детето си да стане по-независимо .
  • Малко бебе отказва да яде? Разберете как да се справят с проблеми, за хранене на малко дете .
  • Създаване на добри навици за сън, за малки  бебета на възраст от 12 до 18 месеца .
  • Отбиване на вашето бебе. от гърдата .
  • Или може би Продължителното кърмене е най-добре и за двама ви?


От 13 до 14 месец

13 месец -  първата седмица



Как расте вашето бебе

Първите му нестабилни стъпки ? Ако все още не ги е направило , вероятно скоро ще е, така че дръжте фотоапарата близо.
Когато бебето ви поема отговорността на собствената си мобилност, то ще бъде  в състояние да задоволи любопитството си за света около него. Сега то става все по-добро в използването на ръцете си.







Съвети
  • Комуникация с вашия 13-месечно бебе става все по-сложно през цялото време. То вероятно  може да казва  "Тата", "Мама" и няколко други разпознаваеми думи,макар че то все още е доста добро в неговите желания без много речник. Когато то иска да получи нещо, то ще посочи. То също така разбира и добър процент на прост език, който използвате около него всеки ден, така че се опитвайте да говорите с него колкото е възможно повече.

  • Проблеми с очите - ако вашето дете има кривогледство, кръстосани очи, или проблеми с движещи се очи във всички посоки, не си мислете , че ще се оправи като порасне. Много очни проблеми се решават най-добре сега.


  •  MMR (морбили, паротит и рубеола), пневмококова, Hib и менингит С имунизации.

  • Ако бебето ви е безстрашно във водата, това е идея, да се реша на  безопасността във водата .

  • Съвети за безпроблемно пътуване с вашето дете.

  • Какво да направите, ако вашето дете има температура .




13-месечна възраст - втора седмица


Как вашето бебе расте
 Вашето бебе вероятно мисли, че е забавно да  бута , хвърля и хлопа всичко. Това обаче не е умишлено . То просто гледа на света като един голям експеримент, наука: какво се случва, ако направя това и това и това? Вълнуващо е да бъде в състояние да направи нещата да се случват, независимо дали  развива цялата тоалетна хартия или събаря книги от рафт - отново и отново.
 
Играйте игри , които включват поставяне на предмети в контейнери .





Съвети: стратегии за пътуване

  • Тайната да пътувате с едногодишното бебе може да се обобщи с две думи: да бъдете подготвени . Дали ще пътувате на кратко разстояние, или на далеч, пригответе голяма торба,, снабдена с всичко необходимо.Това означава,  закуски (като сухите зърнени храни, ориз, сладкиши ), мляко, вода, много от пелени и кърпички, дрешки за хладно или топло време, допълнителни дрехи за вас , обекта на комфорт (мече ,кукла).

  • Разберете какво да правите, ако вашето малко дете изведнъж реши, да намрази банята.

  • Може да бъдете щастливи, да кърмите вашето бебе, но възрастните роднини могат да имат други идеи. Как да се справите с натиска да се отбива .
 


13-месечна възраст, третата седмица


Как вашето бебе расте: социализиране

Дали вашето бебе е социална пеперуда или по-резервирано, можете да му помогне да подобри социалните си умения с тези забавни дейности:
  • Криеница: то да ви преследва или да се крие от вас . То се крие зад един стол, книга или дори хавлия и се  кикоти, тъй като вие се преструвате, че не може да го намерите.
  • Изважда: Хвърляне на неща от своето детско креватче или столче за хранене е голямо забавление за 13 месечните - ако сте съгласни да се присъедините. То също може да се наслади на подаването на играчки , книги и други предмети. Този вид игра да даде и да вземе и пак да даде отново и отново е социална игра, начин на взаимодействие с вас и да се научи как да си взаимодейства с другите.
  • "Гледай ме, мамо": Вашето дете може да обича публика и да се повтаря всеки "спектакъл", който предизвиква положителен отговор, особено аплодисменти. Погрижете се за засилване на поведението, които искат да стимулират, а не отрицателните като хвърляне на храна.
Съвети: как да играе безопасно

  • Кое е по-добре - Бебето да не се докосва до чупливи или опасни предмети, или пускането му на място, което е доста опасно за него? Това  наистина зависи от вас, но имайте предвид, че малки деца на тази възраст все още не могат да разберат опасността. За сега, приберете чупливи предмети, както и всичко друго, което не искате детето ви да се сдобие ,това  ще направи живота ви по-лесен.

  • Също така, бебето ви е по-мобилно, това е добра идея да се направи преглед на всички ваши Обезопасяването мерки . Имате ли нужда да поставите повече ключалки на шкаф или  покриване на остри ъгли ? 
  • Общувайте с детето си, преди то да може да  говори, като се научите  на бебешки знаци .

  • Работа и отглеждане на деца .

Подутини и натъртвания . Научете се как да се грижим за неговите синини .


13-месечна възраст - четвъртата седмица


Как вашето бебе расте: болезнени раздели

На 13 месеца, много малки деца имат пълен разцвет тревожност от раздяла .Може да се разстрои, когато  напуснете, дори и с приятели или членове на семейството, които то  вижда сравнително често. 

Бъдете търпеливи, колкото можете по време на това колебливо време. Подобно на всички фази, то ще мине. Тревожност от раздяла обикновено е между 10 и 18 месеца и след това постепенно избледнява.






Съвети:

  • Опитайте се да показвате на  вашето бебе как да играе с дадена играчка, докато то се абсорбира с него. Това помага да го научите, то да не се нуждае от вашата помощ на всяка секунда.Когато то стане неспокойно или търси  вашата помощ, помогнете му. Малки стъпки към разни игра помага за изграждане на доверие.
  • Крещи: това е едно от най-досадните  новооткрити вокални умения на вашето бебе. 
  • Готови ли сте за още едно бебе ? 
  • Може да се мисли за една нова седалка за кола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар