Игри-Играчки-Занимания за новородено

През  1вия месец бебето няма нужда от играчки. То обича да ви гледа , да ви опознава. Не го лишавайте от присъствието си и  нежността си ,чрез докосване да насърчавате любопитството му.

Ето няколко идеи:
 1. Пускайте му нежна, успокояваща музика , дори може и песен на канарчета .
 2.Какво ви е нужно: вземете перо, парче сатен или кадифе (нещо нежно което може да го погъделичка) .
     Сложете вашето бебе да лежи по гръб на бебешко одеалце и с нежния предмет който сте избрали започнете да докосвате точка по точка леко кожата му и му говорете.

3. Какво ви е нужно: Някои приятен аромат (бебешко олио за масаж )
     Съблечете вашето бебе само по памперс и го сложете на платнена пелена или на плюшена кърпа за баня.Вземете малко количество от олиото и го нагрейте в ръцете си като ги триете една в друга, а след това много нежно масажирайте кожата му, като се започне с  малките му крака.Завъртане на всеки пръст, след това използвайте палците на ръцете си, за да натиснете стъпалата.  За гърдите и корема, поставете двете си ръце и започнете  с пръстите си потупвания по цялото му коремче и гърдичките , после с двата си показалеца започнете леки кръгови движения.
   Правете тези движения докато не усетите , че то се отегчава или е неспокойно или плаче или се прозява.
4.Нека бебето да наблюдава вашето лице. Когато вие се движите наляво надясно – детето ви следи с поглед и обръща глава. 
 

Запомнете: Всяко бебе се развива с различни темпове , така че ако вашето не е готово за игри и плаче не се отказвайте опитайте пак след няколко дена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар